Poslouchat country znamená žít country . . .

Zahrada - seznamte se - pošesté - Program

26.06.2010 00:06

Co nás tedy letos na Zahradě z hudebního pohledu čeká ?

Prvním velkým pozitivem je skutečnost, že letošní dny volna vyšly tak, že se začíná až v pátek večer dne 02. července, tedy po ukončení pracovního týdne, v jiné roky to bylo již ve čtvrtek a v pátek si zájemci museli řešit dovolenou.

Začíná se v pátek večer od 18,00 hodin. V tento den se hraje jen na Kapličce a je to takový předskokan Zahrady. Letos dramaturgie večer pojala jako oslavu a poctu Petru Kalandrovi. Bude to večer ve stylu blues a zakončí to Happy To Meet – tedy spíše nářez na tančení a skákání.

Osobně se přiznám, že nic pro mne a tak páteční večer vynechám a raději navštívím některou předzahradní scénu – viz povídání dále.

V sobotu vypukne vše již naplno na všech scénách. Na Kapličce se začíná cca v 10,00 hodin. Irish Rose a kapela I.C.Q. co by zkušení matadoři mají přilákal početné obecenstvo na samotnou soutěž, která začíná od 11,00 hodin a pojede až do 16,00. Kaplička pak dále bude patřit dvou kapelám, kteří určitě udělají patřičné šou – Semtex ani Navostro – není třeba zvlášť představovat.

Zajímavá bude Terasa –od 10,00 se hraje spíše ve stalu folk – byť zahajující Blu Gate je bluegrass, pak ale již folk v podání Epy de Mye, trampský Lístek, folkový Marieni, pohodoví Stráníci s půlkou Marienu, folkotrampský Špunt a Beze všeho a pak jede odpolední program.

Zámek nabídne recitaly taktéž od 10,00 hodin a zde se sejde taktéž řada zajímavých. Nemůžeme ale býti všude.

Moje volba je od 10,00 Terasa až do 16,00, odskočím si na Zámek a od 16,00 na Kapličku – soutěžící mají smůlu, nebudu tam.

Večer začíná na amfiteátru v 19,00 hodin, samá kvalita, těšit se dá na Žalmana, Druhou Trávu a Roberta Křesťana, Spirituál Kvintent, Devítku či Ondru Ládka (Xindl X). Budou ale i Žamboši, Bezevšeho, Martin Rous – na sobotní večer se těším.

Neděle

Tam začnu určitě Kapličkou – AM Úlet a Domino, skáknu na Zámek a mrknu na Kapličku, po 14,00 hodině budu váhat mezi Terasou a Zámkem, těžko vybrat. Večer pak Traband, Marien, Epy de Mye, Stráníci, Fleret se Šulákovou, závěr ale bude hodně alternativní Jablkoň a Blue efekt.

Pondělí

To je již pro mne hodně rozpačité, budu dle nálady, večer dramaturg vytěžuje soutěžící, tak si poslechneme, kdo že byl vlastně nejlepší.

Když se tak dívám na program vidím nejsilnější den sobotu, pak je neděle, pondělí se již šetří a těží se z podstaty. Ale kdo bude chtít, ten si vybere.

A v pátek – zajeďte na některou z Předzahrad – nejlépe je začít v Olomouci a pokračovat do Štenberka a na Zahradu dorazit až večer – a užít si případného jamování na některém z tradičních míst.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010