Poslouchat country znamená žít country . . .

Výuková hodinka tradičního bluegrassu v podání těch nejlepších „učitelů“

10.01.2011 17:52

Česko patří v Evropě k bluegrassovým veličinám. Na našem území působí určitě nejvíc kapel s tímto zaměřením v Evropě a těch opravdu špičkových je zde kolem dvacítky. Proto, když se pořádá na našem území nějaký koncert světových velikánů, není u bluegrassovou komunitu nikdy nouze. Znalí muzikanti i nadšenci pak vytvoří atmosféru, kterou by si na svém koncertě přál každý muzikant a kapela.

Proto počin a organizátorské dovednosti Rosti Čapka byly oboustranně odměněny. Do Česka v polovině prosince zavítala skvělá americká kapela, jejíž frontmanem je Michael Cleveland a přivezl sestavu neméně skvělých muzikantů v podobě kapely Flamekeeper.  

Krásné prostory v Divadle Koppernik (Hotel Pyramida) v Praze daly vyznít neskutečnému zážitku a naplnit tak pohár radosti bluegrassových fajnšmekrů, kterých se sjela nebývalá síla. O celém koncertě i instrumentálních výkonech se hovořilo v tom nejlepším rozpoložení v prostorách hotelu až do brzkého rána.

Diskuze byla vášnivá a nadšená, vždyť diskutéry byli muzikanti, co mají BG styl hluboko pod kůží. A chcete-li se blížeji seznámit s protagonistou Michaelem Clevelandem a jeho kapelou zkuste si pustit zvukovou reportáž Sandyho Noska o této skvělé akci. Nahrávky jsou sice z desek a ne přímo z vystoupení, ale jinak je výuková hodiny bluegrassu jak střižená.

Pořad si můžeš pustit zde

A jen pro srovnání, na www.bgcz.net teď probíhá vášnivá diskuze stejných diskutérů nad „nabídkou výuky hry na banjo a mandolinu“ a především nad úrovní „učitele“, kterou prezentoval na svých stránkách v podobě zvukových souborů. 1290 přečtení a 181 diskusních příspěvků k dnešku, to je síla názorů téměř nevídaná a určitě stojí za přečtení. Je poučení samo o sobě. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010