Poslouchat country znamená žít country . . .

Tonda Hlaváč 55 let

26.04.2012 09:32

Co dodát více. Dlouholetý člen Nezmarů, Tonda a jeho charakteristická kytara, charakteristický hlas, celá řada dalších aktivit.

Českobudějovický rodák jehož ke kytaře přivedl otec a své začátky má spojené s Jaroslavem Samsonem Lenkem. Byť vyučený automechanik se svého řemesla držel jen krátce, táhla ho muzika a tu se naučil vnímat a poslouchat a posléze produkovat i s pomocí Vaška Janovského, který jej uvedl na folkovou scénu.

Na vojně, kterou sloužil ve Volarech, hrál ve skupině Smaragd a po vojně, v roce 1978 začal hrát v bigbítové skupině Médium. V roce 1979 nastoupil na uvolněné místo kytaristy ve skupině Nezmaři a  v této kapele hraje nepřetržitě dodnes.

Tonda má ale za sebou celou řadu působení v nejrůznějších dalších projektech. Vídávali jsme ho v kapele Sem Tam, s Vojtou Zíchou v Koukolu, ve skupině Weekend a účinkoval i v rockovém muzikálu Královna Rúth. V roce 1982 byl společně s Pavlem Žalmanem Lohonkou a Pavlínou Jíšovou zakládajícím členem skupiny Žalman&spol. V tomto složení hráli až do roku 1990, kdy se sestava  pro žánrovou neshodu rozešla. Sestava se však obrodila a dneska vystupuje pod názvem Žalman a hosté, byť Pavlínu Jíšovou, která má své aktivity, nahradila Šárka Benetková, taktéž z Nezmarů.

V současné době tedy působí ve skupině Nezmaři a v sestavě Žalman&hosté. V obou kapelách Tonda Hlaváč hraje na šestistrunnou kytaru a zpívá. Ve skupině Nezmaři se pak také autorsky podílí na hudbě některých písní.

Tak jen tak dále, k významnému jubileu blahopřejeme!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010