Poslouchat country znamená žít country . . .

Spiritual Kvintet oznamuje

07.01.2011 12:35

Spirituál kvintet vstupuje do nového roku v nové sestavě. Koncem roku se rozloučil s Irenou Budweiserovou - ta v r. 1982 vystřídala Dr. Evu Lifkovou, po pěti letech odešla za sólovým uplatněním a vrátila se po necelých dvou letech přímo na bouřlivá podia listopadu 89. Celkem tedy s Irenou spolupracoval SK  cca 25 let a to v sestavách s  oběma Nedvědy, s Františkem Nedvědem, Karlem Zichem, Jiřím Cerhou i s Jiřím Holoubkem. Její doménou byla především část repertoáru SK věnovaná afroamerickým inspiracím, kde uplatňovala svůj temperament a mimořádný hlas. Vždy proto tíhla především k sólům; nahrávky písní jako Oh, Freedom, Šlapej dál, Poutník a dívka, Gimme Dat Ol´Time Religion, I´ts Me, Kdo svalil kámen náhrobní, Kde jsi byl? atd.atd. patří nesporně k perličkám mezi nahrávkami SK. Zdálo by se, že tak dlouhá a úspěšná spolupráce nebude už "na stará kolena" přerušena, i když odlišný interpretační styl, který si Irena do kvintetu přinášela zejména v posledním desetiletí ze svých osobních výletů do světa muzikálů, jazzových klubů apod., ji již dost nápadně vzaloval civilní, neafektované poloze "folkového" projevu zbytku kapely.

Nakonec však vstoupil do hry zcela prozaický důvod - ukončení spolupráce s manažerem SK a manželem I. B.  P. Bártou. Oběma za dlouholetou spolupráci děkujeme!

Skutečnost, že Irenin odchod byl inzerován v denním tisku způsobila, že jsme se velmi rychle mohli domluvit na spolupráci s novou posilou. Veronika Součková studovala zpěv na Konzervatoři J. Ježka, má zkušenosti z působení v kapelách s pestrým repertoárovým záběrem a paralelně s kvintetem v současnosti pracuje ještě ve skupině Marw ( spolu s Barbarou Garcia, sestrou Katky G.) inspirující se tradiční irskou hudbou. Veronika se představí posluchačům SK již na prvních letošních koncertech. "Změna je život" zřejmě platí i v době, vyhrazené zdánlivě krmení ptáčků!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010