Poslouchat country znamená žít country . . .

Silvestr budiž pestr

01.01.2011 14:28

Tak tu máme rok 2011, poslední chvíle předchozího roku jsou definitivně minulostí, závěr roku byl letos veselý a příjemný v nové hospůdce „U Petra“ v Malenovicích. Příjemné prostory pro zhruba 70 – 80 lidí byly zcela obsazeny, silvestr se nesl v duchu „country večera“, ale nakonec došlo na písně nejrůznějšího ražení a z hraní se stalo jamování v duchu – vše pro dobrou náladu, zpěv i tanec.

Zhruba od 18,00 hodin se začali scházet silvestrovští hosté, kamarádi a známí, které dal dohromady Jarda a Petr co by iniciátoři celé akce. Prostory hospůdky jsou nové, prostředí více, než příjemné a určitě řadu návštěvníků, která zde byla poprvé (hospůdka funguje od podzimu roku 2010) byla mile překvapena.  Usazení a aklimatizace všech proběhla zhruba do 19,50, kdy se dali dohromady i domluvení muzikanti.

Hned na úvod se vše trochu zkomplikovalo a to, když v přemíře snahy se mé ženě podařilo zavřít si klíče od auta v jeho útrobách, samozřejmě se vší aparaturou a nástroji. Po marné snaze se dostat do auta nelegálním způsobem nezbylo nic jiného, než vyrazit do 25 km vzdálené rodné obce pro klíče náhradní (Petře díky) a tak hned na úvod skoro hodinový skluz, který se ještě trochu prodloužil o nezbytné zvučení a hledání toho optimálního zvukového nastavení. Ale hosté se mezitím usadili a hodovali na prvním chodu silvestrovského menu. Když se tedy začalo hrát, měli mnozí za sebou již vydatnou večeři a první večerní kávičku.

Sestavu muzikantů – kytary – Petr a Libor, mandolina – Mirek, banjo – Miloš, basa – Jarda, housle Eva a zpěv Jiřina doplnil slovenský kamarád Laco Mc Beňadik, který se objevil jak Duch Lana Estacada trochu později, ale o to výrazněji obohatil hudební snažení o svoji nepřeslechnutelnou foukačku a později i kytaru a samozřejmě zpěv.

A pak se již vše rozjelo tím správným směrem, píseň stíhala píseň – hrálo se v duchu country, bluegrassu, trampgrasu, prostě do půlnoci šlo hlavně o to zahrát ty písně, které lidé znají a to i ti, kteří jinak country moc neposlouchají.

Poslední půlhodina pak odezněla v kolektivním zpěvu a rok 2010 jsme končili hromadně . . .  Sbohem galánečko, pak již pražský orloj odměřil poslední vteřiny starého roku a mohlo vypuknout hromadné odšpuntování šampusů, výkřiky radosti, vzájemné blahopřání nebrala konce, vše umocněno rachotem dělbuchů, ohňostroje a všech těch pyrotechnických vychytávek.

Za půl hodiny ale již všichni opět svorně zpívali a rozpohybovali svá těla v některých písních, kde jsou přímo vybízeni k této aktivitě. První hodinu nového roku jsme zakončili písní Ostravo černá, jejíž refrén byl opět kolektivně zpíván všemi zúčastněnými.

Tak, jak se blížila hodina ranní, postupně odcházeli milí hosté (někteří již za pár hodin vyráželi na svůj první výšlap na Lysou Horu), hudba a písně se zklidňovaly, a když dal Laco vzpomínkovou píseň na Petera DuluPoslednýkrát, bylo v sále již krásné poslechové ticho. Písnička pohladila, zapsala se do duší a myslí všech těch, kteří ještě zůstali. Nakonec jsme vše ukončili a s ranním kuropěním opouštěli hospůdku. Po páté hodině ranní odeznělo poslední ahoj před hospůdkou a všichni jsme vyrazili za první končící nocí a nastávajícím dnem Nového roku 2011.

Silvestr 2010 se opravdu vydařil, snad se líbil všem zúčastněným, muzikantům a i personálu hospůdky. Osobně mohu sdělit - jeden z těch lepších začátků roku, a je to třeba, neb rok 2011 nebude pro mnohé z nás ničím jednoduchým.

Krásné první hodiny nového roku a celý pohodový rok Vám přeje Berry

Halenkovice, 01. ledna 2011 

Jelikož první fotečky dorazily jako součást mailu tzn. bez formátu, předkládám alespoň takhle

Fotečky silvestr 2010.pdf (340,2 kB) 

 

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010