Poslouchat country znamená žít country . . .

Schovanky budou slavit 40 let

02.11.2010 20:05

Skončilo v redakční poště, pozvánka a info

SCHOVANKY SLAVÍ ČTYŘICÁTINY
Ač se tomu nechce věřit, SCHOVANKÁM v roce 2011 bude 40 let.
Psal se rok 1971, kdy vznikla první sestava dámské country kapely. Tehdy Jan Čapek postupně angažoval 6 krásných mladých dívek, které báječně vypadaly, ještě lépe hrály a senzačně zpívaly.
Vzato zleva doprava, jako na oné legendární fotografii, byly to Věra Kočišová, Eva Plochová, Anna Jírová, Daniela Smyczková, Vanda Čehovská a Jaroslava Čapková.
Jejich nástup na českou hudební scénu byl grandiózní. Rychle si tehdy získaly srdce nás všech posluchačů, koncertovaly po celé republice, vystupovaly v televizi, jezdily do zahraničí a vydávaly gramofonové desky.
Jejich BUCHTY MAKOVÝ a další písně zněly každodenně na rozhlasových vlnách.
Bylo by to docela hezké vzpomínání, tak jako u všech legend poněkud zidealizované. Vzpomínky na to, jak to skutečně bylo, jsou dnes součástí koncertního vystoupení našich protagonistek. Leccos se změnilo, ale hudba zůstává. Na představení zaznívají písně jak z doby dávno minulé, tak vzniklé v průběhu let.
Naše SCHOVANKY zažily dobu největší slávy kapely v letech 1971-1983
Za léta 40. letého působení od roku 1971 došlo k řadě personálních změn. Přicházely a odcházely další a jiné krásné dívky, dokonce vznikaly i další dívčí kapely s názvem Schovanky, protože každý chtěl být co nejblíže paprskům slávy těch prvních a nejznámějších Schovanek.
Není smyslem tohoto povídání, kdo, kdy, a která ze Schovanek čím v průběhu let byla. Životními peripetiemi prošla každá z nich. Důležité a podstatné je, že se zase původní SCHOVANKY daly dohromady. Dnes si, nevíme přesně proč, daly název STAŘENKY. Je v tom spíše kus černého humoru a recese, než aby to byla pravda. Nakonec se ustálilo rčení SCHOVANKY, alias Stařenky.
Sotva začaly hrát novém uskupení Vanda Čehovská, Anna Jírová, Eva Plochová, Daniela Smyczková,
zájem o jejich koncertní vystoupení je obrovský.
Na vystoupení přicházejí jak skalní fanoušci, tak i mladí, kteří pravé country holdují. Je na co se těšit, je co obdivovat a hlavně je co poslouchat.
SCHOVANKY nejenom, že báječně hrají a zpívají, ale jejich projev je daleko hlubší a procítěnější. Jsou, jak se říká "nad věcí" a jsme přesvědčeni, že v žádném případě ještě neřekly své poslední slovo.
Ke ČTYŘICÁTINÁM SCHOVANEK je připravována celá řada hudebních setkání. Budeme proto rádi, když i vy, kulturní střediska v místě, okrese, či kraji, se zapojíte do narozeninových oslav.
Objednávky koncertního vystoupení:
AIMA-EMA PRAHA
Jiřina Hennlichová
Emaagency@seznam.cz
602680228

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010