Poslouchat country znamená žít country . . .

Samson vyměnil Muziku za Rádiovku

01.08.2012 01:04

Kdo zná, nezdá se mu titulek podivný. Muzika to byl jeden z velkých festivalů na přelomu července a srpna, který se odehrával v Čechách, nedaleko Plzně a na který se mne za celou jeho dobu nepodařilo se podívat, právě pro jeho odlehlost. Muzika letos nebude a nejspíše ani později. Prostě velký festival je velký rozpočet a i velké riziko.

Přesto jsme o další festival přímo nepřišli. Místo něj vznikl nový, za kterým stojí Rádio Samson a vůbec aktivity kolem Jaroslava Samsona Lenka a jeho nejbližších.

Samsonova rádiovka je festival nový, rozsahem sice ne tak velký jako Muzika, ale neméně atraktivní. Ve dnech 03.08. a 04.08. se na hradě Radyni uskuteční její první ročník.

K festivalu uvádí jeho zakladatelé  . . .

"Akce volně navazuje na festival Muzika v Hrádku u Rokycan, který v loňském roce skončil. Jak říká otec zakladatel Jaroslav Samson Lenk, přiblížil si festival ke svému bydlišti a k dosahu rádia Samson.

Samsonova rádiovka je koncipována jako pohodový víkend nejen s příjemnou muzikou, ale i bohatým doprovodným programem. Na akci vystoupí například skupiny ze soutěžního pořadu Samsonovi štafle – Loutky, Sedm nedostatečných, Bez –bb a Alison. Dále zahrají Spirituál kvintet, Jaroslav Samson Lenk, Folk Team, Semtex, Hop trop, Samson a jeho parta a řada dalších. Sobotním koncertem  bude provázet Aleš Háma".

Akce začne v pátek koncertem Spiritual Kvintetu a pokračovat bude v sobotu od 11,00 do cca 18,00 hodin. Z vystupujících jen ukázka, že i zde se stavělo na nízkorozpočtové akci. Zahrají kapely, které mají se Samsonem hodně společného, ať Hop Trop, Samson a jeho parta či Samson a jeho přátelé. Nakonec výčet účinkujících je uveden výše či na přiloženém plakátu.

Co je netradiční, je následné promítání v letním kině, proto má festival ukončení poměrně v brzkých večerních hodinách. A nejen fanoušci hudby či filmu jsou zváni. Sobotní den je pojat jako aktivní pro všechny ty, kteří chtějí poznat okolí Radyně.

Nijak dlouhé trasy vycházejí z okolí a končí na Radyni. Jak v pátek, tak v sobotu se večer promítá a nakonec je připravena možnost vyzkoušet si pod dohledem zkušených instruktorů i své horolezecké dovednosti, podívat se, co nového připravila ZOO Plzeň, zasoutěžit si se skautským střediskem Limba a strávit tak příjemný den nejen s muzikou.

Takže tak trochu akce pro všechny, nejen pro znalce a milovníky žánrové muziky. Tento trend není ojidinělý, dříve se snažili organizátoři nalákat posluchače na multižánrovost a dostat do areálů posluchače a vyznavače různých stylů muziky, dneska se staví na řadě doprovodných akcí. Prostě ve stylu přijďte a když nechcete, hudební produkci vůbec nemusíte.

No nevím jak by se na tento počin nahlíželo dříve, dnešní realita je ale taková.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010