Poslouchat country znamená žít country . . .

Samson a jeho projekty

31.07.2012 11:55

Jaroslav Lenk - léta zvaný Samson. Jak Samson ke své přezdívce přišel je známá věc. Tento muzikant a dneska podnikatel a i tak trochu politik je na hudební scéně znám již spousty let.

Pamamatuji ho ještě v sestavě Máci, pak to je dvaatřicetiletý Hop Trop, který funguje dodnes jako dobře promazaný stroj, Samson má ale i svoji partu, své Slunečno, známe ho z trojice Redl, Janoušek, Lenk, ze spolupráce s Radimem Zenklem a neposlední řadě vystupuje Samson i sám.

Tedy muzikatkých projektů habaděj, pro všechny je společné, že Samson hraje rád a dobře a je také velmi kvalitním a vtipným moderátorem právě na těchto koncertech.

Samson se proslavil i svými kytarami. Po netradiční devítce přišla jeho minikytara, která vzbuzovala pozornost nejen muzikantů, ale hlavně posluchačů. Dnes má Samson ve své výbavě, jak sám říká, okolo dvaceti kytar. Všechny je má rád a každá umí trochu něco jiného.

Najdeme zde kytary šestistrunné, devítistrunné, dvanáctistrunné, ale nejoblíběnější je právě ona malá cestovní osmistrunná kytara Matylda, jejíž tvůrcem je kytarář a kolega z Hop Tropu – Láďa Kučera alias Huberťák.

Samson má ale také „své“ Rádio Samson, které čistě z internetového vysílání dneska již vysílá i pozemními vysílači. Takže projekt se nejen uchytil, udržel, ale i úspěšně rozvíjí. Vychází to z rodinné spolupráce a zkušeností s nahrávacím studiem jeho bratra. Samsonův hudební dvoreček je další aktivita, tentokrát spojená převážně s Klubem u Kaštánků v Plzni a opět je zatím Rádio Samson a nabídka hraní a propagace rádia.

Samson stál i za Muzikou, velkým festivalem, který se konal vždy na přelomu července a srpna v Hrádku u Rokycan nedaleko Plzně. Muzika ale letos stejně jak Zahrada nebude, festivalovou chuť si ale Samson nenechal vzít a již letos stojí za jiným a menším festiválkem s názvem Samsonova rádiovka a uskuteční se první víkend v srpnu ve Starém Plzenci na hradě Radyni. A Rádiovka má vlastě symbolizovat Rádio Samson, se kterým je festival přímo propojen.

Samson ale vedle hry pro dospělé stojí i za hraním pro děti, které vyžaduje úplně jiný přístup – je to pro mne obrovská zkušenost, děti dovedou být velmi vděčným publikem, ale pokud je nevtáhnete do děje hraní a písní, dají vám to ihned najevo – ale tato citace Samsonových slov není žádnou nově objevenou pravdou. Hrát pro děti a být úspěšný, to je pro každého muzikanta nejvyšší vyznamenání. A Samsonovi večerníčky o ježcích asi taky znají nejen děti, ale i jejich rodiče.

Jarda Samson Lenk a Hop Trop taky dali první impulz Sampajovi pro založení nového festivalu na Hanasově mlýně - Trampskému širáku, který si za necelých deset let vydobyl silnou pozici a dneska se řadí k největším tuzemským festivalům s velkým diváckým ohlasem a návštěvností.

Samson je prostě člověk činorodý, který zdaleka není jen vtipným muzikantem se svojí hudební tvorbou, svými písničkami, je to člověk s pestrou činností do všech směrů. A právě tato pestrost mu dává stále nové impulzy jít dál.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010