Poslouchat country znamená žít country . . .

Roční bilancování a neb jaký byl rok 2010 a co bude v roce 2011 s CK_Halenkovice ?

29.12.2010 22:32

Konec roku je vždy důvodem k malému bilancování. Tyto stránky nemají za sebou zatím celý kalendářní rok, ten nastane až koncem dubna 2011, ale končí rok 2010 a tak dovolte pár postřehů.

Jak již bylo mnohokrát popsáno, stránky vznikly na podporu Country klubu, který v Halenkovicích založilo pár nadšenců v březnu 2010 s tím, že věřilo, že se najde dostatečný počet zájemců, členů ať již přímo z obce či okolí a že se budeme scházet, vyrážet za muzikou, do přírody a prostě vytvoříme kolektiv lidí, které spojuje společný zájem. Praxe ukázala, že jen nadšení nestačí, že je v dnešní době opravdu velká konkurence a široká nabídka nejrůznějších aktivit a času není nikde nazbyt.

Lidé tak možná přijdou na akci, když jim ji zorganizuje někdo jiný, když se předem nemusí k ničemu zavazovat, když je to nic nestojí a pokud možno ještě něco dostanou, minimálně dobrou zábavu a milé přijetí. S tímto trendem však bojují všichni, není to nic, co by bylo mimořádně jiné.

Založil jsem stránky a chtěl jsem jejich prostřednictvím dát k dispozici všem členům klubu své zkušenosti a poznatky, pozvánky a upozornění na nejrůznější aktivity všech mých přátel a kamarádů, upozornit na věci, které se dějí – předat doporučení. Stránky měly především sloužit ke komunikaci mezi členy klubu, podpořit klubovou činnost, měly se stát jakousi „výkladní skříní“ o klubu a jeho aktivitách.

Člověk míní, ale realita mění, stálou základnu se nepodařilo vybudovat a aktivity zakladatelů tak nepadly na úrodnou půdu. Proto jsme se rozhodli nelámat nic přes koleno a nechat tomu volný průběh. Z celé organizované činnosti zůstalo pár nahodilých akcí a tyto stránky, které se snažím „udržet při životě“.

To že ještě fungují je i Vaší zásluhou. Neb bez čtenářů – návštěvníků by jistě neměly žádný smysl. V současnosti se ustálila komunita, která na stránky „chodí“ již pravidelně, týdně se nás sejde cca mezi 500 – 600 jedinečnými návštěvami. Není to mnoho, ale jsou weby s podobnou tématikou, které fungují řady let a zdaleka nemají takovou návštěvnost. Na druhou stranu cílem a snahou je dosáhnout o řád vyšší návštěvnosti – tedy 500 – 600 návštěv denně.

Když jsem stránky zakládal, neměl jsem vůbec tušení „do čeho lezu“. Neznalost HTML a CSS, Flashe a dalších nástrojů, nakonec časová náročnost i originalita. Věřil jsem v rozšíření klubu, a že se stránkami někdo pomůže, nestalo se a tak „bojuji“ stále sám.

Prošel jsem si všechny ony dětské nemoci, zjistil, že napsat reportáž znamená 2 hodiny času, připravit materiály + fotky další čas a pak to vše umístit na web i rychlé připojení, toho všeho se mi nedostává v patřičné kvalitě. Na korektury již není čas, články mají tudíž spoustu překlepů a chyb, což by určitě být nemělo.

Taky jsem narazil – "ozvaly" se jiné weby s podobnou tématikou, pro které jsem se stal „konkurencí“, tvrdě mne stíhají za přebírání článků, či fotek – prostě „o nic nejde, jen o peníze“. Asi se jim nelze divit, teprve dostatečná návštěvnost může zajistit komercionalizaci stránek – a tudíž jakýs takýs výdělek pro jejich provozovatele. A když si informace přečtete co by čtenáři jinde, „nechodíte“ již k nim.   

Ozvali se i sami čtenáři, jedněm se nelíbí tohle, jiným zas támhle to. Zajímavá je taky anketa, která ukazuje, že největší počet čtenářů se jí zúčastnilo vlastně z jiné oblasti, než pro koho jsou stránky určeny.

Jsou to pro mne cenné poznatky a životní zkušenosti. Všeobecně lze říci, že se na stránkách velmi málo diskutuje, ale to je všeobecný trend internetu – méně číst, méně klikat, dozvědět se podstatné a rychle jinam.

Naštěstí jsem měl alespoň „dobrou ruku“ s webhostingem, stránky jsou umístěny na webnode, řada věcí by šla určitě vylepšit, ale za těch 9 měsíců nedošlo k žádnému většímu výpadku stránek či administrativní konzoly, prostě vše fungovalo, jak zhruba bylo slibováno. Zaplatil jsem roční platbu a mohu alespoň stránky zálohovat, teď řeším změnu domény.

Do nového roku se pokusím stránky ještě více zjednodušit, trochu upravit tak, aby byly přehlednější, zdůraznit ty rubriky, kam čtenáři chodí a ty, které navštěvovány nejsou ze stránek postupně odstranit. Doplnit více fotek a méně povídání. Sdružovat akce. Prostě mám toho v hlavě spoustu, zdali se vše podaří, záleží na časových možnostech i na skutečnosti, udrží-li se zájem Vás – návštěvníků. Za uplynulých 9 měsíců je zde na stránkách přibližně 1.600 odkazů, zatím jsou všechny k dispozici, ale budu muset začít i zde dělat pořádek a „neaktuální“ články přeřazovat do archivu mimo stránky.

A můžete pro stránky udělat něco i Vy ? Určitě můžete dělat reklamu – doporučit stránky svým přátelům – ústně, mailem, na Facebooku přidáním stránek do svého profilu. Můžete více sdělit svůj názor v diskuzi, můžete sami upozornit na pěknou akci či další aktivity kolem Vás.

Přeji Vám všem krásný a úspěšný nový rok 2011 a zachovejte mne přízeň.

Všechny Vás zdraví se sklonkem starého roku Berry

Halenkovice 29.12.2010

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010