Poslouchat country znamená žít country . . .

Regi Banjo - 12.03. 2011 poznamenejte si !

06.01.2011 00:17

REGI - BANJO

přehlídka trampských, country, bluegrassových a folkových skupin

středomoravského hudebního teritoria

9.ročník : sobota 12. března 2011 – sál kulturního domu

Pořádá Kulturní středisko Velká Bystřice, tel.585 351 680, 728 175 621

Hlavní pořadatel: J.Jerry Koš, tel: 585 351 708,  728 737 114

e-mail:  kos.jar@volny.cz

 

Zdravíme všechny skupiny uvedených žánrů, působících ve středomoravském regionu,

 i všechny fandy bystřických festivalů!

 

            Vážení přátelé, jak je vám téměř všem známo, již po deváté připravujeme ve Velké Bystřici hudební přehlídku, svým způsobem ojedinělou a specifickou.

Předně dáváme možnost na začátku sezóny všem zde působícím skupinám, aby si bez rozdílu své výkonnosti, počtu, rozehranosti či dalších ambicí zahráli v prostředí, které je známé velmi dobrým publikem a tradiční pohodovou atmosférou. Při této příležitosti se zde setkávají desítky středomoravských hudebníků, navazují kontakty jak mezi sebou, tak s pořadateli dalších přehlídek a v neposlední míře právě s diváky, kteří se do Bystřice sjíždí z širokého okolí.

Zatím co ty začínající, nebo méně známé skupiny zde získávají zkušenosti z vystupování před zaplněným sálem, ti zkušenější se mají možnost ucházet o účast na podzimním, už XIII. ročníku Bystřického banja. A to formou hodnocení divácké ankety, která určuje, kterým bude toto vystoupení pořadateli nabídnuto.

Máte-li tedy čas a chuť si v Bystřici zahrát, zašlete co nejdříve přiloženou přihlášku. Přihlášené kapely budeme přijímat až do naplnění předpokládané kapacity, pokud se zájemců přihlásí víc, rozhodnou o přijetí přihlášky pořadatelé. Jedním z podstatných  kriterií (mimo příslušnost k středomoravskému regionu) je i žánrové zaměření skupiny – bystřické přehlídky se vždy profilovaly v prvé řadě jako přehlídky trampských a country kapel, s tradičními sympatiemi k bluegrassu či folku.

Naše městečko není tak bohaté, aby si mohlo dovolit finančně zajistit dvě velké přehlídky typu podzimního Bystřického banja – mnozí víte, že Velká Bystřice mimo desítky dalších velkých akcí  pořádá i rozsáhlý a finančně náročný dvoudenní národní folklorní festival se zahraniční účastí. Proto skupinám na Regi banju zajišťujeme jen slušné pohoštění po dobu jejího konání a nemáme na proplácení cestovních náhrad – počítejte s tím. Vždy tvrdím, že největší odměnou je zde zájem a potlesk přítomných diváků, kteří této muzice opravdu rozumí. Jako hosté přehlídky mimo diváckou anketu zde vystoupí dvě nejúspěšnější skupiny loňského Banja – bluegrassový Kelt Grass Band a trampská Falešná karta.

Pokud se tedy jako skupina rozhodnete mezi nás za těchto podmínek 12. března přijet, zašlete co nejdříve přiloženou přihlášku. Nejpozději do konce ledna oznámíme výčet všech kapel, které na přehlídce vystoupí. Každý rok se na řadu skupin bohužel nedostane, my se omlouváme a věříme, že i vy pochopíte nutnost respektovat finanční, časové a prostorové možnosti pořadatelů.

Pro kapely a především pro diváky ještě jedna důležitá zpráva: Letošní podzimní Bystřické banjo definitivně mění termín konání z listopadu na říjen – jeho třináctý ročník se uskuteční již v sobotu 22.října 2011.

Za pořádající Kulturní středisko Velká Bystřice se na vás těší jako každý rok nejen ředitelka střediska Jarka Možíšová, ale i

                                                                                                                       J.Jerry Koš 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010