Poslouchat country znamená žít country . . .

Pozvánka z pošty - bluegrassová dílna Hustopeče

16.06.2010 22:40

Pozvánku na bluegrassovou dílnu v Hustopečích rádi předkládáme všem zájemcům. Loni  jste zde mohli na kytaru potkat a společně se s ní učit hrát např. Adélou Lounkovou, dceru Pavlíny Jíšové a i celou řadu zajímavých lidiček. 

XXI. LETNÍ BLUEGRASSOVÁ  DÍLNA 2010                                                           
HUSTOPEČE u Brna
8. - 14. srpna 2010

Vážení přátelé!

Dovolujeme si všem tradičním i novým zájemcům oznámit, že také letošní letní dílna se koná (už potřinácté) v Hustopečích u Brna, a to ve dnech 8.–14. srpna 2010. Tradičním pořadatelem je Moravská   komora Svazu autorů a interpretů. I letos je nám k dispozici budova Základní školy na Komenského ulici v Hustopečích pro výuku a stravování (školní jídelna, nová hřiště, respektive bufet tamtéž), dále ubytovna firmy Stávek přímo naproti škole (dvou a čtyřlůžkové buňky s vlastními koupelnami) i oblíbený Akvapark  (v jehož kempu též můžete ubytovat své hostující rodiče i jiné případné návštěvy, které se nebudou účastnit výuky) 300 metrů od školy a ubytovny.

Ačkoli má dílna v názvu (oprávněně) „bluegrassová“, neuzavíráme se ani zájemcům-hráčům jiných žánrů: naši lektoři jsou schopni kvalifikovaně vyučovat i členy folkových a trampských kapel, kteří se chtějí zdokonalit ve hře na kytaru, mandolínu nebo kontrabas (i když nepočítejte s tím, že se budou věnovat repertoáru vašich folkových nebo trampských oblíbenců). Stejně tak jsou vítáni jak pokročilí hráči, tak úplní začátečníci všech věkových skupin (nikdy není pozdě). Výhodou bude pro vás i tentokrát, pokud se rozhodnete přijet s celou kapelou (čtyřčlenná a početnější sdružení mají na místě a po předběžné ústní dohodě s Helenou slevu 100,- Kč na člena a přednost při ubytování pohromadě, mají-li zájem) nebo v páru (absolutní přednost v přidělení dvoulůžkového pokoje).

Kromě výuky hry na nástroje bude v případě zájmu výuka zpěvu, nabídneme diskotéky, resp. videotéky světových bluegrassových novinek, semináře o údržbě a drobných opravách nástrojů, v případě zájmu i konzultační přednášku o anglické výslovnosti v mluveném i zpívaném projevu. Také bude pro kapely příležitost zahrát si společně s kvalitními formacemi bluegrassu na ”Hustopečském hroznu”(pátek 13. 8.). V průběhu dílny bude také možnost koupě trsátek, strun apod. i MC a CD. Lektoři se na Vás jako tradičně připraví: bude k dispozici četný zvukový a notový  materiál (tabulatury) ke koupi i k překopírování. Proto na školu počítejte s větším množstvím nahrávacích médií, eventuálně s vlastním přehrávačem. Video i počítače  s internetem jsou sice k dispozici na Základní škole, ale nikoliv bez omezení; v dosahu školy bude i možnost kopírování.

Skupina lektorů bude v podstatě totožná s těmi, kteří vyučovali na minulých dílnách - takže letos přibližně:

 
BANJO: 
Svaťa KOTAS (SK Band), Filip  BAŤO (Meantime), Martin STEHLÍK (konzultace)

GUITAR: 
Mirek HULÁN (GS), Mišo VAVRO (Mišo Vavro Band), Jan MÁCA (Poutníci)

MANDOLINA: 
Michal BAROK  (Meantime, Waterflow)

HOUSLE: 
Josef MALINA  (P.R.S.T.) nebo Stano PALÚCH

KONTRABAS: 
Jiří POLA (Poutníci)

DOBRO: 
Peter SZABADOS (Grasshoppers)

 

V případě zájmu pošli vyplněnou přihlášku (za každého člena kapely a nástroj zvlášť) a kopii ústřižku složenky o zaplacení zálohy (vhodné za kapelu pohromadě) v době  do 31. července  na adresu:

 

Helena BRETFELDOVÁ, Orlí 12, 602 00 BRNO

Kontaktní spojení: mobil 608621535 (zanechej SMS), e-mail helenabrno@volny.cz

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010