Poslouchat country znamená žít country . . .

Píďa i Troníček spolu a přece každý sám

15.12.2010 23:02

Radka " Píďu" Bartoše a Víťu Troníčka ještě před nedávnem poutala společná kapela - Marien. Do Marienu přišel Píďa z Pidilidí a nebo spíše hrál souběžně. Pak odešel i z Marienu, Pidilidi taky nepokračují a Radek se tak trochu ztratil z "očí". Zůstala krásná vzpomínka např. na Christianu, což byl Radkův majstrštyk v Marienu, ale i řada pěkných písniček, některá dnes hrají Pouta, do kterých si Radkovi písně přinesla Šárka Fuksová z Pidilidí.

Zato Víťa, ten coby zručný muzikant a skladatel, konferenciér i organizátor byl vidět stále a všude. Kapelník Marienu si odskakuje ke Stráníkům, k divadlu, k Českému rozhlasu v Pardubicích. 

Dnešní pozvánka do pardubického klubu dokazuje, že oba dva pánové se vydali i na dráhu samostatného vystupování. Což o to u Radka je to přirozený postup ale Víťa mne trochu překvapil. 

No uvidíme, co to všechno přinese.

Pozvánku na jejich vystoupení přikládám . . . . cituji

Začala nám doba předvánoční, která se spíš podobá lidským dostihům za hmotnými statky a materiálnem. O to příjemnější nejspíš bude večer folkové hudby v Doli klubu v Pardubicích, který se uskuteční 16. prosince od 19:00. 

Proti minulým dvěma večerům bude zvláštní tím, že tentokrát půjde o ryze písničkářskou akci, přestože hlavní aktéry znáte spíše z hudebních těles. Vystoupí Radek „Píďa“ Bartoš, kterého jste do loňského roku mohli vídat ve skupině Pidilidi a pár let předtím, např. i v kapele Marien. 

Další zajímavou postavou, která se pravděpodobně tento večer objeví v osamění, je Víťa Troníček, který se svou kapelou Marien 3. prosince odehrál v Domě hudby v Pardubicích dvou a půl hodinový koncert plný energie, krásných písní a v neposlední řadě i barev. A je spolutvůrcem programu „Folk žije!“ Jeho osamělá vystoupení jsou vesměs ojedinělá, ale i tak stojí za to, protože většinou zaznívají písně, které si běžně na koncertech Marien poslechnout nemůžete.

Přijďte se podívat do F-klubu v Pardubicích, třeba jen proto abyste si vydechli uprostřed nakupování dárků… Čeká nás zajímavý večer! Bližší informace naleznete na www.fklub.cz .

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010