Poslouchat country znamená žít country . . .

PerKelt

25.09.2010 11:05

Východočeská skupina PerKelt hraje akustickou world music a historizující folk. Letos se probojovala do finále festivalu Zahrada a od podzimu budete písně v jejím podání slýchat i na Proglasu.

Profil skupiny PerKelt (převzato z internetové prezentace kapely)

(kráceno, upraveno)

Skupina PerKelt dává ve svě hudbě splynout veselé středověké nespoutanosti s hravostí a romantikou keltsko-irského folkloru, její aranžmá pak vycházejí ze svižné instrumentace a živelného projevu, stejně jako z širokého záběru improvizačních schopností všech jejích členů. Tvurčí činnost skupina vykazuje od jara 2008, kdy začala pravidelně vystupovat ve středověké krčmě v Dětenicích u Jičína a záhy rovněž na mnoha koncertech, povětšinou v rámci historických slavností, v Čechách i na Moravě.

Počátky vzniku skupiny PerKelt je třeba hledat na maturitním plesu pardubické konzervatoře roku 2006. Zde se seznámili maturující kytarista Štěpán Honc s již dříve odmaturovanou hobojistkou Pavlínkou Bastlovou, a tak umožnili vzniknout dvoučlenné formaci Bardo eta verde, zabývající se hrou gotických, renesančních, barokních a dalších tanců a písní po středočeském hradoví a zámkoví.

Vlivem cest nočními Pardubicemi se skupina asi na podzim 2007 rozrostla o violistu Michala Bendu a bubeníka Filipa Tománka. Po pár vydařených nočních zkouškách v domovských restauracích Irish Pub a U Harpyjí vykrystalizoval styl, jímž se skupina rozhodla ubírat, zapojilo se maximum tvůrčího úsilí a vyplynul název PerKelt (nikoli ve smyslu jídelním, nýbrž spojením slov per a kelt. Podobnost s názvem maďarského omáčkoidního pokrmu je tak čistě náhodná a věříme, že identita skupiny nebude touto nešťastnou shodou náhod výrazně poznamenána).

Skupina tak nyní kombinuje tradiční irský a slovanský folk s vlastními úpravami a pojetím gotických písní, nebrání se však ani občasné inspiraci moderními hudebními směry.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010