Poslouchat country znamená žít country . . .

Nový trampský zpěvník + CD

12.12.2010 22:36

Vyšel zpěvník Trampské písně 1920-1939. Je výjmečný kromě přiloženého CD také podrobnými přepisy kytarových doprovodů v tabulatuře (spolu s vysvětlením, jak se tabulatura čte). Přesně jak písně nahráli legendární Jarka Mottl, Jenda Korda, Pedro Mucha, Eddy Fořt, Ztracenkáři, Settleři nebo Westmeni si je tedy můžete zahrát s kytarou i vy a v představách se tak ocitnout ve dvacátých letech - ve zlaté éře trampingu. 

Na přiloženém CD uslyšíte 28 trampských písní nahraných v letech 1920 - 1939, mezi kterými jsou např. Vlajka vzhůru letí, Carriboo, Potlach, Do dáli tam na pobřeží, Bessie, Můj koníčku, Řeka hučí, Ahoj kamaráde, Tři stěžně, Hvězdička, Indiánská láska, Naše písnička, Sosna, Modrý dým, Odešel kamarád, Hej šup, námořníci, Až ztichnou bílé skály, Houpy hou, Chata v lese, Stíny na prérii, Píseň severu (Bílý losos), Pluj lodičko, Údolí.

Noty jsme přepisovali přesně z nahrávek, protože se verze ve starých vydaných zpěvnících často lišily od nahraných melodií. Noty obsahují také akordové značky pro kytaristy. V tabulaturách pak jsou nejen rytmy, ale i případné vyhrávky, přechody mezi akordy a podobně, takže zpěvník může sloužit i jako škola hry na kytaru. (Tabulatura je zjednodušený zápis, který je mnohem jednodušší než notový zápis.)

Ke každé písni nebo autorovi se dočtete také zajímavosti a budete si moci vybrat ze dvou tónin (akordových verzí), která se vám bude výškově lépe zpívat. Knihu opatřil předmluvou Tony Linhart ze skupiny Pacifik. Titulní ilustraci namaloval Zdeněk Burian, od jehož vnuka jsme zakoupili práva k použití tohoto pěkného obrazu. Uvnitř najdete také fota obálek prvorepublikových trapských not, ze kterých na vás dýchne stará trampská romantika.

Knihu můžete zakoupit v eshopu www.noty-video.cz

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010