Poslouchat country znamená žít country . . .

Nové album dua Beňa & Ptaszek

17.01.2011 09:30

Po dvou letech od úspěšné živé nahrávky z věznice Mírov "Beňa & Ptaszek v kriminále" (Indies Happy Trails) a symbolicky v roce, kdy duo oslaví 5. let společného působení na hudební scéně nejen doma v Čechách a na Slovensku, ale i na evropských pódiích, vyjde koncem února Beňovi s Ptaszkem nová studiová deska.

Není novinkou, že jejich interpretace starých country a bluesových standardů je velmi originální a u nás ojedinělá. Ostatně to je důvod, proč duo s úspěchem tolik vystupuje i v zahraničí. Proto také nabídka na nové album přišla od německé firmy Stormy Monday Records. Nahrávka byla pořízena v Tucan Tonstudio, což je jedno z nejprestižnějších tamních nahrávacích studií.

Zajímavostí nového alba je, že na něm nezazní ani jedna klasická bluesová dvanáctka, jaké známé od jiných našich skupin. Kytarista Ľuboš Beňa a zpěvák a hráč na foukací harmoniku Matěj Ptaszek se tentokrát ponořili ještě hlouběji do vln staré řeky Mississippi. Svoji inspiraci hledali na bavlníkových plantážích ve státě Mississippi, u domorodých gospelových country zpěváků v Alabamě nebo u autentických bluegrassových muzikantů z Apalačských hor. Na nahrávce jsou použity některé staré, dnes již skoro zapomenuté techniky hry na foukací harmoniku a kromě rezofonické kytary je využita i akustická kytara a speciální nástroj, vyrobený z kanystru od benzínu. V některých skladbách poprvé zazní i bicí nástroje.

Posluchač uslyší prapůvodní verzi velkého hitu skupiny Animals The House of the Rising Sun, hitovku On A Monday, kterou proslavil Johny Cash, tradicionál John Henry nebo známou skladbu Goodnight Irene, a to přesně v takových podobách, jak je můžete znát ze starých šelakových desek Vašich prarodičů.

Nové album vychází koncem února a je určeno hlavně pro západní trh. Toto cd "Music of the Mississippi River" (Stormy Monday Records, MO 81308) se neobjeví v našich obchodech, ale příznivci dua Beňa & Ptaszek si ho budou moci zakoupit na jejich koncertech nebo již nyní předem objednat přes internet na stránkách www.lubosbena.sk

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010