Poslouchat country znamená žít country . . .

Kris Kristofferson - hudební reportáž pražského koncertu z 29.11.2012

11.12.2012 13:46

Všichni milovníci písní Krise Kristoffersona si jistě nenechali uniknout jeho pražský koncert, který se odehrál 29.11.2012 v Kongresovém centru v Praze.

Přestože mám Krise velmi rád, neměl jsem možnost se koncertu zúčastnit. Sandy Nosek za ČR Olomouc ale ano a tak si jeho hudební hodinovou reportáž můžete poslechnout i vy, pokud si pustíte pořad Na cestě ze záznamu.

Kris patří mezi světovou špičku country hudby společně s Johnnym Caschem či Williem Nelsonem. Tento rodák z amerického Texasu poprvé u nás vystoupil před pěti lety (2007), kde vedle svých největších hitů představil i písně z tehdy svého nového alba This Old Road.

Kris je vedle uznávaného muzikanta a skladatele i filmový herec. Zatím natočil přes 80 filmů a jeho písně zní po celém světě v podání přes 500 různých interpretů.

Pražský koncert pojal Kris opět minimalisticky, ikdyž úplně sám na podiu nebyl. Jako "předskokan" vystoupil Wabi Daněk, taktéž interpret celé řady Krisových melodií s českými texty a s Krisem přijela i jeho dcera Kelly.

Je pravdou, že skladba koncertu se dost podobala tomu, co Kris zahrál již v roce 2007 – jen „vypadly“ písně z This Old Road a nahradily je skladby z posledních dvou Krisových alb -  "Closer To The Bone" a "Ramblin' Jack".

Pokud si chcete více přiblížit atmosféru koncertu, poslechněte si hudební reportáž Sandyho a nebo přečtete reportáž Tomáše Parkana či Adriany Semelové.

 A jak to na koncertu vypadalo, co jeho dcera Kelly – to vše nejlépe v aktuálním klipu. A nebo nahlédněte do kratičké fotoreportáže.

 

A zde slíbená reportáž, byť časově trochu se zpožděním od jiného zkušeného recenzisty, který splňuje podmínky reportáže - byl na konceru a Krise má rád.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010