Poslouchat country znamená žít country . . .

Johnny Casch prý naposledy

12.06.2010 10:08

 

Na Proglasu můžete slyšet 03. 07. 2010 - pozvánku a aktualitu připravil Milan Tesař

Producent Rick Rubin připravil šestou a prý už definitivně poslední část pozdních nahrávek Johnnyho Cashe s názvem Ain’t No Grave. Tomuto albu a vůbec snímkům ze sklonku zpěvákova života se budeme podrdobněji věnovat v pořadu Slyšte, lidé! v sobotu 3. července.

Johnny Cash své první velké hity nazpíval už v polovině 50. let. Na scénu se vracel několikrát, přičemž poslední období jeho popularity se datovalo od začátku 90. let až do zpěvákovy smrti v roce 2003.

Nově vydané CD Ain’t No Grave sestavil producent Rick Rubin, který se zpěvákem na sklonku jeho života spolupracoval a který stojí od roku 1994 v čele edice Cashových pozdních nahrávek American. Ain’t No Grave je poslední album z této řady a pojato je retrospektivně – i proto vidíme na obalu Cashovu fotografii z dětských let. CD obsahuje pouze jednu zpěvákovu autorskou píseň, prý definitivně poslední, kterou napsal. Ostatní melodie jsou převzaté od autorů dávno zesnulých i současných včetně například Krise Kristoffersona nebo zpěvačky Sheryl Crow. Vesměs jde o skladby autorů, kterých si legendární zpěvák na sklonku svého života vážil. Název alba Ain’t No Grave pochází z titulní písně, ve které se zpívá: „Žádný hrob tohle tělo neudrží.“ A právě téma naděje, že život pokračuje i po smrti, se celou nahrávkou proplétá. I proto je to album radostné a nikoli smutné, i když je jeho ústředním tématem smrt.

I když Johnny Cash svá poslední alba natáčel ve věku více než 70 let, s oblibou zkoušel experimentovat a natáčel například písně mnohem mladších interpretů jako Nicka Cavea nebo skupiny Depeche Mode.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010