Poslouchat country znamená žít country . . .

Jim Hurst

27.02.2012 00:10

Jimi Hurst, tento bluegrassový multiinstrumentalista a zpěvák, kterému není cízí blues, rock či country, má novou desku Intrepid.

Mezi bluegrassovými kytaristy persona one a tento odkaz Vás má upozornit na jeho novou desku a nebo na záznam jednoho z koncertů, který je zde. Kromě sólových vystoupení koncertuje Jimi také s Robem Ickesem, mrkni třeba sem

A jen na připomenutí pár dat a faktů, kterými představil Jima Ondra Kozák, zde tedy jeho text z BG listů, rok 2007.

Jim se narodil v hudební rodině, muzikálně byl ovlivněn svými rodiči, starším bratrem a strýcem. Svou první kytaru od něj dostal k Vánocům, když mu byly 4 roky.

Jim poslouchával v rádiu  F & S, Monroea,  Reno & Smileyho, stejně jako některé tehdejší country hvězdy. Později ho ovlivnila hra Clarence Whitea, Doca Watsona, Tonnyho Rice, Merle Travise nebo  Cheta Atkinse. Poslední dva měli hlavní zásluhu na tom, že se Jim jako první začal učit finger-picking, až později začal používat trsátko. Za svůj největší vzor však považuje Jerryho Reeda.

Hrál nejen s bluegrassovými, ale také s country, rockovými nebo bluesovými kapelami a sólisty, jako např.: The McCarter Sisters,  Holly Dunn, Trisha Yearwood, Sara Evans nebo Claire Lynch.

Za velkou pozornost stojí jeho dvě sólové desky Open Window (1998) a Second Son (2002), stejně jako naprosto výjimečné desky Two (2000) a Synergy (2003), které natočil v duu s basistkou Missy Raines.

Pro zájemce o Jimovu skvělou a vkusnou hru doporučuji DVD  Live in Nashville s B. Suttonem a T. Staffordem. Jim hraje zejména na kytary Gallagher a Rockbridge. V roce 2000 a 2001 byl IBMA vyhlášen kytaristou roku.

A já za sebe dodávám, pamatuji si Jima ze skvělého koncertu v rámci Bluegrass festu 2007 v Bratislavě, odkaz na reportáž byť z pera RoseeAnn a fotečky najdete v odkaze.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010