Poslouchat country znamená žít country . . .

Janet Robin s novým albem

23.06.2010 01:52

Letos na jaře absolvovala další turné po Česku americká folkrocková Npísničkářka a kytaristka Janet Robin, která už několik let spolupracuje s českou kapelou November 2nd. Zpěvačka u nás představila své nové CD Everything Has Changed, na které zařadila i jednu píseň o Praze. Skladby z alba můžete slýchat na nejrůzněkších rádiích, hlavně žánrově zaměřených.

Američanka Janet Robin není další z mnoha písničkářek s kytarou. Z jejích živých vystoupení budete mít pocit, že ona a kytara jsou jedno. Když jí bylo šest let, na kytaru ji začal učit Randy Rhoads od Ozzyho Osborna, takže už záhy stála na pódiu jako členka kapely Lindseyho Buckinghama.

Netrvalo dlouho a do své formace si mladou kytaristku Janet pozvala úspěšná zpěvačka Meredith Brooks. Během turné s Meredith začala Janet Robin pracovat na své sólové kariéře. Od té doby natočila tři kritikou kladně přijatá alba a objevila se na nahrávkách a koncertech mnoha respektovaných hudebních osobností jako jsou například Melissa Etheridge, Michelle Shocked, Ann & Nancy Wilson (Heart), Maia Sharp či Garrison Starr.

Loni spolupracovala například se zpěvačkou Bonnie Raitt nebo kapelou Air Suply a letos v lednu ji vyšlo na prestižní značce Hypertension Music nové album s názvem Everything Has Changed, na kterém najdete mimo jiné vyznání našemu hlavnímu městu Everybody Falls In Love In Prague. Produkce nahrávky se ujal syn legendy country Johnnyho Cashe – John Carter Cash. Nahrávka se netočila nikde jinde než v proslulém Cash Cabin v Hendersonville ve státě Tennesee.

(Převzato z webu www.davidnemecek.cz)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010