Poslouchat country znamená žít country . . .

FreeGrass v Tečovicích 11.12.2010

07.12.2010 16:59

Vystoupení skupiny FreeGrass z Uherského Hradiště se koná v sobotu 11. prosince v Tečovicích na hřišti - hospoda u Bivoje od 19.00 hodin. Kapela se prezentuje jako BG skupina, nic méně její repertoár mnoho neznám.

Na webu jsem narazil jen na několik informací - webové stránky jsem dohledal, ale patřili jinému uskupení, na BGZC odkaz kapela nemá, samotnou pozvánku mne poslal dneska člen FreeGrassu a kdysi spoluhráč, tak ji přináším i Vám.

Akcí v poslední dny je více než dost, vybírat je z čeho, a tak se rozhodujte dle momentální chuti a nálady.

K samotné kapele jsem nalezl jen základní info, které přikládám.

 

Country-bluegrassová kapela Freegrass vznikla před dvěma lety, ale její historie začíná mnohem dříve. Pilířem kapely je Vláďa Karásek, multiinstrumentalista, zpěvák, textař a hudební skladatel scénické hudby pro Krátký film Zlín. Základ tvořila skupina Bajo-trio ve složení Vlaďa Karásek, Šárka Urbanová hrála na basu a František Junák na kytaru. V této sestavě hráli až do odchodu Franty Junáka v roce 2002, poté vzniklo Bajo-duo.

Předloni se začala psát historie kapely Freegrass. Vloni se duo rozšířilo o Tondu Nováčka na mandolínu a na začátku roku jako kytarista přišel Jirka Čevela.

Freegrass hraje vlastní tvorbu založenou na prvcích tradičního bluegrassu a newgrassu, což ve všech autorských skladbách není vždy zachováno, neboť v některých se objevují také prvky trampské hudby a jazzu. Na countrybálech hraje skupina Freegrass samozřejmě i klasickou country, a to jak z repertoáru skupin Greenhorns, Fešáků, tak i dalších významných country kapel.

Po loňském debutu vydává Freegrass nové CD a DVD, které pokřtí tuto sobotu 26. června 2010 v kempu v Ostrožské Nové Vsi. Začátek rozjede host a zároveň kmotr, ostravská bluegrassová skupina Bruno Unit. Předěl obstarají dva iluzionisté s novými kouzly a pak se do toho pustí s novými autorskými písničkami kapela Freegrass. Po oficiálním křtu bude volná zábava za doprovodu obou kapel.

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010