Poslouchat country znamená žít country . . .

Folková růže - 13.07. – 14.07. 2012

27.06.2012 10:53

Letošní devetenáctý ročník Folkové růže je již na dohled. Tento krásný festival, který se vždy konal v tomto termínu, zasřešují exteriéry Jindřichova Hradce, známé scény, prostředí a atmosféra. Festival byl vždy tak v hektickém "závěsu" za Zahradou, která končila jen týden před ním. Byl to vždy velký organizační nápor na organizárory i účastníky (muzikanti, ti jsou zvyklí i na dvě až tři představení denně, takže pro ně zas až tak nic neobvyklého). V pondělí jste se vraceli ze Zahrady a Náměště na Hané a ve středu již zase hurá do Jindřichova Hradce.

Letost je vše tak trochu po dlouhé době jinak. Zahrada se nekoná a i Folková růže, pokud jste pravidelnými čtenáři či sledovači žánru, měla namále. Stejný organizátor se Zahradou se rozhodl v první fázi do Folkové růže nejít a to, že se nakonec koná, je dílem spousty přátel festivalu v samotném Jindřichově Hradci a lidí, kteří se kolem festivalu těch dlouhých devatenác let motají – především domácí skupina Jen tak tak, která po celou dobu festival spoluorganizovala.

Přesto je letošní Folková růže jiná. Termín sice zůstal, ale samotné provedení festivalu je určitě skromnější. Festival bude jen dva dny (pátek a sobota – 13.07. a 14.07.) a z těch doprovodných akcí, kterých dříve byla spousta, zůstane nakonec jen nedělní hraní na nádvoří zámku v Žirovnici.

Účinkujících je přiměřeně a organizátoři spíše staví na sice zavedených a kvalitních interpretech, ale hvězdy první velikosti a těch, kteří měli vždy přitáhnout pozornost i těch posluchačů, kteří jinak žánr až tak nesledují a znají opravdu jen ty nejznámější, tak těch letos na festivalu najdete pomálu.

Přesto, kdo si projde program, který je nabízen a zná kvality účinkujících musí konstatovat, že to určitě není žádná druhá liga. Žamboši, Devítka, Epy de Mye, Šantré, Sekvoj, Mošny, Půl dechu do Měchu, X tet, Jen tak tak – to jsou všechno jména, která překročila regionální hranice a mají za sebou již mnoho odehráto a mnoho co nabídnout.

To vše doplní „přehlídka“ písničkářů, kteří i při absenci Zahrady nakonec svou soutěž měli a právě na festivalu bude její vyvrcholení.

Pokud Vás zajímá detailnější rozvržení vystupování kapel a časový harmonogram, nahlédněte přímo na stránky festivalu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010