Poslouchat country znamená žít country . . .

Další notování již ve čtvrtek 02.12.2010

28.11.2010 16:08

Předvánoční Notování s dárkovým hostem

Poslední Notování v kalendářním roce 2010, jeho 4. základní kolo VIII. ročníku, proběhne již 2. prosince, tedy tento čtvrtek, od 19.30. Místem děje je opět sálek Music Hall v prvním poschodí obchodu hudebními nástroji Music City https://www.music-city.cz/ v Ocelářské ulici č. 39 v Praze 9, jen 200 m od stanice metra B Českomoravská.

Ze šesti soutěžících tohoto večera jsou čtyři mimopražští. Tři z nich přijedou z Prahy od východu. Nejdál to bude mít písničkář Monty, rodák z Ostravy žijící v Přibicích u Brna. Zhruba poloviční trasu absolvuje skupina Gloriet - Pardubice. A třetí poutnice z východu, písničkářka Eliška Sýkorová, má Notování téměř za humny. Z Českého Brodu do Vysočan je to sotva 30 kilometrů. Dvojí výjimku tohoto večera drží kapela Půl dechu do měchu z Hořovic, která to bude mít do Music City přibližně dvakrát tak daleko jako Eliška. Ty výjimky jsou následující: Půldeší přijedou jako jediní do Prahy od západu a zároveň jsou jedinými soutěžícími tohoto základního kola, kteří v Notování již soutěžili. Sestavu na obvyklých šest rozšiřují Pražané, písničkář Los Vojtos a skupina Š. O. K., která se, ovšem příliš pražskou necítí, neb její domovský Radotín byl k Praze připojen teprve v r. 1974, zatímco první písemná zmínka o této obci pochází z poloviny 12. století.

Za dveřmi přešlapuje svatý Mikuláš a za zády mu svítí betlémská hvězda ohlašující Vánoce. Čas dárků se blíží. Jako dárek všem příznivcům Notování jsme pozvali mimořádně vzácného hosta. Naše pozvání přijala paní Jitka Vrbová, živá legenda českého jazzu a swingu (např. Metropolitan Jazzband Praha nebo Hot Jazz Praha), ale i folku (zejména skupina Sépie) a trampské písničky (od mládí ji zpívá ráda kdekoliv a s kýmkoliv), která oslavila nedávno velkým koncertem v Divadle U Hasičů svoje sedmdesáté narozeniny. Spolu s paní Jitkou vystoupí její dlouholetý hudební partner, vynikající jazzman a trampíř pamětnické generace, kytarista Standa Chmelík.

Touží-li si někdo rozšířit vědomosti o soutěžících či hostech tohoto večera, nebo se chce o soutěži dozvědět cokoliv jiného, nechť navštíví stránky Notování https://www.notovani.cz/. Ale daleko důležitější než si o muzice číst, je ji poslouchat. A nejlépe se samozřejmě poslouchá naživo! Proto se těšíme, že se vás v Music Hall sejde co nejvíc. Myslíme si totiž, že webový přenos (opět na adrese https://www.jamstage.cz/) je opravdu dobrý jen pro ty, kteří se k nám skutečně nemohou dostat.

 

 

Rada Notování

a přidávám další Cimburův text k paní Jitce Vrbové a skupině Akáty - čti zde 

 

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010