Poslouchat country znamená žít country . . .

Caine

12.12.2010 22:44

Autor: Milan Tesař pro Radio Proglas  . . .  cituji

Bubeník skupiny Znouzectnost, křesťanský písničkář a myšionář Caine vydal nové sólové album Nadosah. Obsahuje 15 písní a vzniklo opět ve spolupráci s plzeňským muzikantem Přemkem Haasem. 

Caine je na novém albu Nadosah autorem hudby a textů, zpívá a hraje na elektroakustickou „mandokytaru“. Téměř všechny ostatní nástroje nahrál Přemek Haas, který měl na starosti také aranže a veškerou zvukovou stránku alba. Dalším hostem je ve dvou písních Bára Haasová (flétna), na textech se vedle Cainea podílely „Zumka“ Dvořáková a „Sasanka“ Hájková. Album se natáčelo v Haasově studiu PyHa v Plzni v roce 2010. 

Caine, původně bubeník skupiny Znouzectost, natočil své první sólové album Nekonečno v roce 1996. Následovala alba Tajemství na dálku stačí (2003), Živě (s Jitkou Rusovou; 2004), Myšionáři (2005) a Pro jediný vlas víly (2007). 

Caine dlouhodobě pracuje s už zmíněným Přemkem Haasem a tuto spolupráci už v roce 2004 popsal slovy: „Přéma Haas mi neustále vysvětluje, že písničky musím dělat jako písničky. Že je moc hezké hrát si ty básně doma, ale že když je chci předvést širšímu publiku, musím jim dát písničkovou formu. Totéž slyším koneckonců i od kluků z kapely Znouzectnost. Po těch letech mi to pozvolna dochází, a tak se teď snažím dělat zároveň hudbu i text.“ A Caine dodává: „Přéma byl první, kdo mi řekl: Dělej to, má to smysl. Pomohl mi v prvních krůčcích na veřejnost a já si ho za to moc vážím.“ 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010