Poslouchat country znamená žít country . . .

Buty a jejich Drobnosti

17.05.2012 11:02

Konečně je nová deska na světě. O peripetiích kapely a jejich „umělému“ útlumu v hudebním bussinesu jsem psal před nedávnem. Bylo velkou škodou, že takový hudební potenciál, jaký Buty a jeho muzikanti ukrývají, byl držen tak dlouho pod pokličkou. Ale vše je, zdá se, zažehnáno a Buty přicházejí se svým novým CD – Duperele (klasičtí Buty) – což, možná pro někoho překvapivě – znamená v ostravském dialektu drobnosti, maličkosti a zbytečnosti. CD obsahuje 13 základních písní a k tomu několik bonusových verzí. Vychází 25. května a v textech písní se dozvíte např.že "Paul McCartney prodal basu v Opavě" nebo že po kořalce je možno "dupať až do rána".

Album vychází u Supraphonu a sám vydavatel uvádí: „Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Milan Straka, Milan Nytra a Petr Vavřík si dali pár let studiového oddechu k pozorování světa, aby nyní nabídli sestavu nových hořkosladkých písniček. Buty jsou vždy melodicky silní, textově občas nonsensoví, aranžemi chvílemi až zappovští, muzikantsky znamenití a početnými hosty doplnění.“

Novou desku vydávají Buty po šesti letech. "K nahrání nové studiové desky jsme se dostali za tak dlouhou dobu, protože jsme hodně koncertovali, také kolem sebe sledovali pomačkaný svět a čekali na tu správnou chvíli. Ta přišla až v poslední době, kdy jsme už začali vnitřně cítit, že je třeba něco nového udělat," podotkl Kroczek. 

Kromě CD si bude možné jednotlivé písničky hned v den premiéry koupit v digitální podobě na adrese Supraphonline.cz a zároveň se dostane do nabídky dalších digitálních servisů, jako jsou například MusicJet a iTunes.

Tož Duperele s bývalým vydavatelem a hurá za novou muzikou Buty!!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010