Poslouchat country znamená žít country . . .

Bolatice u Opavy – Bolatické Křeménky

20.05.2012 08:50

Pokud nevíte, kde jsou Bolatice, pak je najdete mezi Opavou a Buhumínem. Kdysi před třinácti lety se dali dohromady dva nadšenci z Bolatic a své muzicírování a zájem o žánrovou hudbu přetavili do festiválku, který bude letos již po třinácté.

Původním záměrem bylo uspořádat každoročně malé setkání amatérských country skupin a písničkářů. Organizátoři se zaměřovali hned od počátku především na hudební uskupení z regionu a nejbližšího okolí. Při hledání vhodných prostor slovo dalo slovo a spolupráce s Mysliveckou společností Křeménky v Bolaticích dala vzniknout Bolatickým křeménkům, akcičce, která se koná vždy v polovině léta.

V areálu s krásnou historickou stavbou hájovny v malém lesíku na jižním okraji Bolatic zvaném Křeménky se začala odvíjet historie festivalu.

Křeménky se letos odehrají 04. srpna 2012 (chvilku počkej, než video naběhne) od 14,30. Festival nabídne Taxmeny, ostravskou bluegrassovou skupinu Bluerej Band, zahraje folkový Hrnek a přijede Víťa Troníček s Marienem. Hudební produkci má oživit černošská bubenická a taneční skupina Afrikana (v podstatě takové africké country). Vystoupí country taneční skupiny Matadoři a Stopaři, slibováni jsou bičaři a pistolníci ze skupiny Ostré biče, po hudební produkci zahraje mateřská skupina Karavana country bál až do ranních hodin.

Samozřejmostí je dostatek jídla a pití a vyučeni nedobrým loňským počasím si organizátoři pro letošek připravili velkokapacitní stany, které Vás ochrání, pokud si počasí nedá říci. Vítáni jsou všichni, pokud na podobné akce vyrážíte ve svých mongomerácích s kolty za pasem a lasem kolem těla, jste vítání ještě více. Dobové kostýmy jsou určitě pro dokreslení festivalu krásným zpestřením.

A když jsme již u skupiny Karavana, ta vedle Bolatických Křeménků nabízí další akci, která se odehraje za necelý měsíc – 19. Opavský country širák.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010