Poslouchat country znamená žít country . . .

Bababand Pavlíny Jíšové

10.04.2012 12:45

Od poloviny loňského roku hraje Pavlína Jíšová a její přátelé v nové složení. O častých změnách právě u Pavlíny jsem psal několikrát, odešel Jakub Racek a Pavel Peroutka, přišel Michael Vašíček, co by multiinstrumentalista tak nahradil dva muzikanty zároveň, nic méně sestavu s Vašíčkem jste mnohokrát vidět a slyšet nemohli (Jíšová, Lounková, Vašíček).

Trochu se zpočátku polemizovalo proč, ale dnes je již vše jasné. Michael pro letošní letní sezonu „dostal lano“ od Čechomoru, aby na jejich koncertech vystupoval co by host – a nahradil tak loňskou ikonu, kytaristu Gerryho Leonarda. Čechomor se stále těší velké oblibě posluchačů a tak se takováto nabídka jistě neodmítá.

Trochu na neplánovanou změnu musela Pavlína reagovat. Do svých přátel přeřadila z kolonky host do kolonky členka kapely – Petru „Šany“ Šanclovou, se sestavou vystupuje dle možností i Romana Tomášková. Z kapely Pavlíny Jíšové se stal opravdu bababand.

Navíc se její dcera, Adéla Lounková, vydává i na samostatnou dráhu. V těchto dnech připravuje své první CD, kde vystupuje jako zpěvačka a autorka svých písní. Produkce CD se ujal Michael Vašíček a v písni Otec a dcera ve zpěvovém partu zastupuje mužský hlas. Tato píseň je zatím jedinou nahrávkou uvolněnou pro posluchače, takže, kdy se celé CD dokončí je zatím ve hvězdách. Adéla vedle vystupování, skládání, nahrávání a dalších aktivit studuje psychologii, má tedy kalendář dost nabitý. Otec a dcera je však určitou alegorií na jinou píseň Pavlíny s názvem Matka a dcera. Při pozorném poslouchání textu písně a znalosti Pavlínina života zde určitě objevíte řadu autobiografických prvků.

Jedno je určitě jisté, Pavlína a její přátelé se neokoukají. Jejich změna je tak rychlá, že stěží kapelu potkáte ve stejném složení a to dokonce i v jednom jediném roce. Ale i to patří do muzikantského života. Hudebník chce být volný a nevázaný, mnohdy je to základní podmínka jeho bytí a tak trochu nadčasového vnímání světa. Kdyby tomu tak nebylo, asi by nevznikalo stále tolik zajímavých a krásných písní.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010