Poslouchat country znamená žít country . . .

Amfolkfest - 15. ročník, 24.07. 2010

13.06.2010 19:55

Letošní Amfolkfest bude ve znamení spíše do world music a směrem k folklor beatu a lidové muzice poznamenané regionem, Docuku či Dareband jsou toho příkladem dost výmluvným. Veselá bída pod vedením Františka Segrada, který po ukončení hostování v Čechomoru založil kapelu podobného zaměření taktéž z této škatulky nevybočuje.

Jasoň je spíše tramp folkové seskupení, Netřísk folkové, Bodlo se zaškatulkovat nedá. Jauvajs to je irská hudba v českém kabátě, Martin Rous písničkář, Mince vo fontáně a Mirečkovy sekeráše a nakonec Filip M.

V předvečer jsou slibováni Žamboši.

Je vidět, že pořatelé volili dle nejlepšího vědomí a svědomí. Šáhli k velmi dobrým interpretům, kteří mají co nabídnout, dramaturgicky sladěno celkem dobře, jen se trochu obávám, že ty ortodoxní trempíky či romantické folkaře popř. milovníky country či bluegrassu moc nenadchnou. A jelikož na Pulčiny jezdí dost i tato komunita bude otázkou, kdy bude více lidí, jestli na upravené zahradě a nebo u Wiliho v hospodě a před hospodou.

Popř. jestli se lidé z této komunity nevypraví raději jinam. Ale Pulčín má v tuto dobu své kouzlo a pro něj se sem vedle festivalu jezdí. Ale pulčínské skály byly vždy takovým poutním místem kotlíkářů a určitě ne milovníků World music, byť prezentované skvělými kapelami, které ještě nepochytily hvězdné manýry, ikdyž produkcí by na ně již měly nárok.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010