Poslouchat country znamená žít country . . .

Akcie na kterých rozhodně neproděláte

17.06.2012 09:14

Ne, nebrousíme do oblasti ekonomie a investic, ale s financováním projektu to souvisí. Dobrý nápad, který se v minulosti již několikrát podařilo zrealizovat a dotáhnout do konce. A o co jde?

Máte dobrý nápad, máte materiál a invenci, nemáte dostatek peněz na realizaci díla či alespoň jeho rozjezd a přitom nechcete projekt zatěžovat dalšími vícenáklady. Stvoříte tedy „pomyslnou akciovku“ což je vlastně skutečnost, že si slibovaný výsledek projektu (kniha, vydání CD atd.) zaplatíte či lépe předplatíte dopředu. Získané peníze od takovýchto akcionářů pak dají projektu zelenou a ten se může rozjet. Vydavatelé a organizátoři projektu Vám vystaví akcii a po vadání díla předají s poděkování v samotné knize či bukletu CD. . . 

Z minulosti známe řadu takových akcí. Nevím sice, kde ten nápad vznikl a byl použit poprvé, ale určitě jsem se sním nesetkal poprvé. Vzpomínám si na podobné akce, které pak daly vzniknout řadě knih – např. Hobousácká – rok 2010, výsledkem byl zpěvník Wabiho Ryvoly – Poselství 1. díl, či akce Vítecká hráz – výsledkem je CD Bédi Šedivky – Vzpomínka na starou stezku, či Lupení – vydání CD skupiny Lístek – Den pramenů.

Akcionářů se sice nikdy nesejdou tisíce, ale každý zájemce a každý akcionář je vítán. Za výše uvedenými akcemi je podepsán Michael Antony – Tony z vydavatelství Avalon. A právě zde vznikl další nápad, vydat knihu Tulák Jožka Jégr a vyhlásit na ní akciovku s názvem Ontario.

Co by kniha měla obsahovat? Cituji přímo z řádků projektu  . . .

Opět proto byla vyhlášena „akciovka“ tentokrát nazvaná ONTÁRIO a jejím účelem je získání (doufáme, že podstatné části) prostředků na vydání knihy, která bude obsahovat  písně, povídky, kresby, archivní fotografie, vzpomínky i medailon Jožky Jégra.

Vyhlášení Ontario a.s. se uskutečnilo na březnových Letokruzích v brněnském sále Sýpka a vydání knihy zakoupením akcie podpořilo hned na místě rovných padesát akcionářů, ke kterým se postupně přidávají další a další. 

Pokud se i ty rozhodneš přidat své polínko do společného ohně zakoupením akciového certifikátu, který stojí 200 Kč, stačí když napíšeš na mail: tony.avalon@seznam.cz a domluvíme se na způsobu platby i předání akcie, nebo její poslání poštou.

Zakoupením akciového certifikátu:

- získáváš nárok na jeden výtisk knihy, který ti bude předán na křtu v Brně (bude ti posláno zvadlo). Další koncerty u příležitosti vydání této knihy určitě budou i v Praze a v Plzni.

- v případě, že na křest nebudeš moci dorazit, bude ti kniha předána jinak, nebo poslána poštou.

- uvnitř knihy ti bude i jmenovitě poděkováno v seznamu akcionářů.

A pokud nevíte, kdo to byl Jožka Jégr, tak jen pár dat (brněnským trampům přijdou uvedené řádky jako plýtvání místem, ale čím dále jsme od Brna, tím je potřeba připomenutí větší), použiji opět text, který připravil Tony, cituji . . .

Trampský písničkář, první kapelník  zakladatel T.E. Bandu Brno, držitel prvního Zlatého trapsavce v roce 1971, jeden ze šerifů SBO (Svazu brněnských osad), zakladatel Jack London Clubu.

V roce 1989 oživil starou redakční radu brněnského Tuláka a s dalšími novými členy v roce 1990 začal časopis vydávat.

Jožka Jégr složil desítky písní, například Věčnej vlak, Kopyta když vyzvání, Volá tě oheň, Tulák, Hvězdnej prášek, Bobrůvský valčík, Výprodej, Jaro na Bobrůvce, Hymna T. O. Paskripl (hudba i text), Ontario(hudba Rolf Staněk), Vlak beznaděje, Strašidlo, Loudám se loudám, Kam se ti lidi ženou, Jsem jen tulák, Nebuď již hochu smutnej (hudba Rolf Staněk),  Kotelnický western, Trampská lidová, Marné volání, Střelecká, Tuláci kontinentů (hudba Vaclav Rainiš), Černé komando (text Wabi Ryvola), Můj den (hudba Jasňák), Ztráta z prodlení (hudba Jana Radová - Zuzka)....

Jožka byl osadníkem brněnské T.O. Jeseter a ideám trampingu zasvětil celý život. Zemřel 1. listopadu 2001 v Brně.

Pokud byste se rádi stali držiteli této knihy a zároveň rádi podpořili dobrou věc, spojte se s Tonym na uvedeném mailu a nebo přes stránky Avalonu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010