Poslouchat country znamená žít country . . .

Ztracený podzim - nové CD Vladimíra Mišíka

06.10.2010 07:16

Nové album Vladimíra Mišíka bude oficiálně pokřtěno již dnes 6. října v Paláci Akropolis.

Na koncert přijali pozvání i milí hosté Jaroslav „Olin“ Nejezchleba se svou novou kapelou Kybabu a další někdejší člen kapely ETC Petr Skoumal.

Po tomto koncertě následuje turné po republice se stejnými hosty, kteří budou na křtu v Praze.
Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí. Muzikanti pod značkou ETC však začali vystupovat v roce 1974. Vladimír Mišík s kapelou ETC přes mnohé personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech koncertuje dodnes. Do současné chvíle vydala kapela 10 řadových alb, řadu kompilací a také 1 DVD k 60. narozeninám Vladimíra Mišíka.

Nové album Ztracený podzim nese název dle stejnojmenné skladby na báseň Emila Boka.

Album Ztracený podzim obsahuje 13 skladeb. Autorsky převažuje podíl Vladimíra Mišíka, hudbu k písni Páteční Cajun pak složil Jiří Veselý. Aranžérsky na albu pracovala celá kapela ETC (Jiří Veselý, Pavel Skála, Petr Pokorný, Jiří Zelenka, Vladimír Pavlíček). Podobu alba také významně ovlivnilo producentské trio Veselý – Skála – Zelenka, jakož i zvukař Tomáš Jakl, který album natáčel, Lukáš Martinek, který album smíchal a Vladimír Pecha, který zajistil finální mastering.

Na albu vystupuje i celá řada hostů – Jaroslav Olin Nejezchleba na violoncello, Pavel Bohatý – zpěv. Dále dechová sekce (František Kop – tenorsax, Jiří Hanzlík – barytonsax, Pavel Herzog – trubka, Martin Líska – pozoun) a Vladimír Pecha – programming.

Texty pocházejí od několika autorů – kromě Vladimíra Mišíka se zde objeví texty Josefa Kainara, Františka Gellnera, Marka Ebena, Jiřího Dědečka, Vlastimila Třešňáka nebo již zmíněného Emila Boka.

Skladby oscilují od country, přes cajun až po nefalšovaný rock. Všechny však spojuje nezaměnitelný rukopis Vladimíra Mišíka a jeho cit pro text.

Obalu a jeho grafiky se ujal Karel Haloun s Luďkem Kubíkem a pojali jej jako luxusní balení, které dává prostor pro tajuplné obrázky malíře Miroslava Jiránka (mimo jiné tvůrce obalu legendární desky ETC… 2). Obal obsahuje kromě CD i obsáhlý booklet s texty a také plakát s reprodukcí obrazu Miroslava Jiránka.

Zkrátka album Vladimíra Mišíka & ETC… Ztracený podzim je krásným a poctivým dílem zkušených kumštýřů, které se už dnes příliš nevidí a neslyší…

Vladimír Mišík & Etc...: Ztracený podzim
Vydavatel: 100PROmotion
Vydáno: 2010
Hodnocení desky: 8,50/10
Seznam písní: U nádraží • Balada • Ztracený podzim • Páteční cajun • Vabank • Ta láska • S nebem to mám dobrý • Vymaž mě z mobilu • Smůlu mám • Nezoufej si • Vzduchoplavec • 1984

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010