Poslouchat country znamená žít country . . .

Zahrada 2010 - seznamte se - potřetí - praktické rady

26.06.2010 00:03

Úschovna báglů bude letos přesunuta do prostoru Stadionu SK Náměšť. Kola bude možné uschovat tamtéž (dolní příjezd k areálu podle říčky), kde je stálá služba. Vlastní zámek (řetěz) je podmínkou.

Mohu si na místě v průběhu festivalu koupit lístek na jeden den? Pokud ano, tak v jaké ceně? Konkrétně mi jde o sobotu 3.7.

Můžete si ho koupit kdykoliv v průběhu festivalu. Cena při nákupu na místě je 390 Kč a je stejná bez ohledu na to, kdy v ten den na festival přijdete. Výhodnější je ale koupit si na ten den vstupenku v předprodeji. Stojí jen 340 Kč.

Kde je scéna Terasa?

Nahoře nad amfiteátrem, vlastně uvnitř. Je částečně zastřešená.

Prý na Zahradě funguje hlídání dětí...

Dětský koutek: majitelům permanentky ohlídáme v denní době krátkodobě děti mezi 4. a 12. rokem. Vy zatím můžete stihnout třeba dva recitaly. Mějte ale u sebe mobil. Dětský koutek nejdete hned vedle scény Kaplička. Podrobnější informace se dozvíte v Infocentru nebo přímo v Dětském koutku.  

Ráda bych se zeptala, zda při zakoupení vstupenky mohu uplatnit studentskou slevu.

Na ISIC a ALIVE karty ano, 15%, pouze při nákupu na místě.

Jedu na Zahradu poprvé a chci se zeptat, zda po skončení hlavního programu probíhá nějaké noční (ranní) společné zpívání apod.

Probíhá, samozřejmě neorganizovaně, většinou na řadě míst.

Jak daleko je to koupaliště od areálu?

Tři minuty chůze, pokud jdete z amfiteátru spodem na cestu kolem potoka.

Mám trochu problém s dopravou směr Zlín, chtěla bych se zeptat kdy odjíždí poslední kyvadlová doprava směrem na Olomouc.

Kyvadlovka do Olomouce jede 30 minut po skončení hlavního koncertu.

Dobrý den, nemohla by být Zahrada tak o týden déle, popřípadě 2krát ročně?

O týden delší by určitě být nemohla. Myslím, že v tomto rozsahu by to nevydrželi ani pořadatelé ani diváci. Projekt "malé Zahrady" existuje, ale zatím jsme se k něčemu podobnému nerozhoupali, už proto, že nás teď zaměstnává několik dalších festivalů.

Dobrý den, můžete mi. prosím, napsat kde je možné po dobu Zahrady zaparkovat auto? V nejčastějších otázkách se píše o parkovišti pod zámkem a pak ještě o nějakém parkovišti - louce. Kde to je?

Je to jedno a totéž: parkoviště na louce pod zámkem. Parkoviště provozuje obec a platí se 50 Kč za auto. Ale zadarmo můžete parkovat po celé obci.

Chystám se na Zahradu poprvé a ráda bych věděla, jak je to se stanováním. Pokud si vezeme stan (2osoby), kde je možné ho rozbít, a jak je to s placením za stanovací místo, popřípadě, jaké je zabezpečení proti vykradení, etc.)

Stanuje se na volně přístupné louce, pokud máte vstupenky, neplatíte za stanování nic. Je jasné, že ve stanu nebudete nechávat peněženky, foťáky a jiné cennosti.

Dobrý den, chystáme se po letech na Zahradu do Náměště (byli jsme na prvním ročníku v Náměšti hned po Strážnici) a po odmlce je nás o dvě děti víc. Z tohoto důvodu bychom chtěli stanovat někde vedle auta, abychom nemuseli vybalovat spousty věcí.

Je možné mít stan vedle auta na parkovišti. Je tam i WC a daleko to také není.

Můžete mi, prosím, odpovědět, zda je dovoleno na Zahradě fotit účinkující? Nebo je zde nějaké omezení, případně, jaká by byla možnost získat povolení.

Fotit můžete bez omezení. Přesněji řečeno omezení je jediné: nesmíte vstupovat na scénu.

Ahoj, chcela by som sa spýtať, aké počasie očakávate? (alebo, aké počasie ste vybavili :))

Mary

Budeme se snažit. Celou Zahradu bude zajisté krásně, ale s globálním oteplováním to nijak nesouvisí.  

Rád bych se zeptal na poloviční vstupenky na Zahradu. Uvádíte je v informacích o Zahradě, ale nenašel jsem je v nabídce předplatného. Proto se ptám, kde a za kolik je možno poloviční vstupenky koupit.

Tyto vstupenky pro juniory (od 131 do 150 cm výšky) budou v prodeji pouze na místě v hlavní pokladně u vchodu do amfiteátru. Budou stát cca polovinu dospělého vstupného.

Budou stánky s občerstvením fungovat už od rána?

Jistě. Dokonce se chystá akce snídaně do spacáku.

Budou k dostání vstupenky i na místě?

Určitě. Ale raději zajděte do předprodeje, vstupenky tam jsou podstatně levnější.

Můžeme přijet a tábořit už den před začátkem?

Můžete, ale počítejte s tím, že nebudou ještě naplno fungovat všechny služby.

Chtěli bychom s kamarády jet na Zahradu jako pořadatelé. Máme ještě šanci přihlásit se?

Máte. Mailujte na redakce@fmproduction.cz nebo volejte (v pracovních dnech) na 222 541 889. 

Dobrý den, z internetu jsem se dozvěděla, že pokud bychom zaplatili vstupenky pro 7 a více účastníků složenkou, můžeme získat slevu 10%. Dostali bychom tuto slevu i v případě, pokud bychom si tímto způsobem uhradili pouze vstupenku na jeden den pro 10-12 lidí?

Ano. Podmínkou je, že všechny lístky budou stejného typu (například jednodenní sobota) a že je složenku nebo bankovním převodem zaplatíte do 20. června (viz předprodej ).

Chci jet na Zahradu, ale ze zdravotních důvodů nemohu spát pod stanem. Je v Náměšti nebo v okolí nějaká možnost ubytování?

Podívejte se na stránku Ubytování.

Jak je to na Zahradě s hygienou a koupáním?

Na tábořišti jsou provizorní umývárny v uzavřených (zejména v dámské části) stanech.   Koupání je na koupališti vzdáleném od tábořiště cca 3 minuty. Zde jsou samozřejmě i sprchy. Na plavání je asi 11 km vzdálená pískovna Náklo, která je v okolí velmi vyhlášená. (Poměrně nedaleko je i Plumovská přehrada.) V obci jsou teplé sprchy za poplatek v Sokolovně a ve Fitcentru.

Zajímalo by mne, jaký je na Zahradě servis o vozíčkáře. Aby tam nepřijel a byl nahranej...

Kromě cca 50% slevy vstupenek (invalidní se dají koupit pouze na místě) mají vozíčkáři vyhrazeno místo k táboření co nejblíže k amfiteátru a příslušným WC. V amfiteátru mají vyhrazeno místo zhruba v polovině na střední cestě (na úrovni zvukaře, tedy prý s nejlepším ozvučením). Vjezd do amfiteátru je ve svahu, pokud nemáte vlastní doprovod, pomohou vám pořadatelé. Ostatní scény jsou přístupné v pohodě, o vyhrazeném prostoru vás budou pořadatelé informovat, případně vám ho zajistí.

Dobrý deň, som zo Slovenska a mam problem. Chcela som si v Ticketportal v Bratislave kupit permanentku na Zahradu, ale slecna pri okienku mi nevedela povedat, ci sa listok v tejto forme (vytlaceny na vzorovom listku Ticketportal) da na mieste vymenit za klasicku permanentku alebo ako to vlastne funguje. Kde si teda mam listok kupit? a da sa kupit na Slovensku aj rovno permanentka (originál) alebo iba taketo pseudolistky?

Prosim odpiste mi, som zufala, listky sa minaju a ja stale ten svoj nemam

Lucia

Samozřejmě, že to funguje. Lístek zakoupený v Tiketportalu.sk si po příjezdu na Zahradu vyměníte za normální permanentku. (V hlavní pokladně u brány amfiteátru.) To se samozřejmě týká i všech vstupenek, zakoupených v předprodejních sítích v Česku.

Dobrý den...dočetl jsem se, že se přímo u vás v redakci dají koupit lístky na Zahradu. V jakých denních hodinách je nejlepší si je zajit koupit?

Kterýkoliv všední den v době od 11 do 17 hodin. Adresa je Husinecká 21, Praha 3 - Žižkov. Ulice Husinecká začíná ze Seifertovy proti stadionu Viktoria Žižkov, stanice tramvaje je Husinecká.

Když přespím po skončení závěrečného koncertu do rána, dokdy musím tábořiště opustit?

Řekněme - v průběhu dopoledne.

Budou na Zahradě k dostání nějaká cédéčka a zpěvníky?

Některé firmy budou mít na festivalu svoje stánky s celou produkcí. Cédéčka jednotlivých na Zahradě vystupujících kapel najdete ve stánku FOLK & COUNTRY; tam také budou zpěvníky z vydavatelství FOLK. Kromě toho bude další sortiment nabízet ještě několik jiných prodejních stánků. A většina kapel bude jistě nabízet svoje produkty také bezprostředně po vystoupení.

Od jakého věku se platí vstupné na Zahradu ? Díky Michal

Věk nerozhoduje. Děti (vlastně všechny osoby) do výšky 130 cm platí 1 Kč za vstupenku na celý festival a junioři výšky 131 - 150 cm platí cca poloviční vstupné, vyšší osoby platí normální vstupné (s výjimkou invalidů).

Budou kyvadla z Náměště do Olomouce jezdit tak jako vždy v pevnou hodinu (např. v 0:30) a tím pádem jako vždy přijdu o závěr koncertů, které se protáhnou (tedy většinou o koncerty hlavních hvězd večera) nebo se konečně podaří zajistit aby kyvadlo odjíždělo až po skutečném ukončení posledního vystoupení (např. 20 min po něm)?

Letos to bude fungovat stejně jako v minulých letech. Autobus, jedoucí podle jízdního řádu odjíždí v 0:30. Další autobus (y) jede 30 minut po skončení večerního programu. V noci ze soboty na neděli a z neděle na pondělí budou tyto autobusy ještě posíleny.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by prošlo tábořit se stanem u automobilu (ne s automobilem u stanu).

Tábořit se stanem na parkovišti by šlo, pro tyto případy tam umisťujeme i WC, ale to další (umývárny, a pod.) už musíte absolvovat nahoře.

Chtěl bych se zeptat jestli permanentka na Zahradu platí na všechny akce ve všech místech a jestli je v ceně táboření v místě konání nebo někde na vytyčených prostorách. Předem děkuji! Martin

Třídenní permanentka platí na všechny akce na všech scénách v Náměšti od 3. do 5.7.Čtyřdenní permanentka platí na všechny akce na všech scénách v Náměšti od 2. do 5.7. Tábořiště je v ceně vstupenky. V ostatních městech permanentka neplatí, ale například v Olomouci a v Lipníku nad Bečvou jsou koncerty zdarma.

 Můžeme přijet na Zahradu se stany už ve středu a utábořit se?

Tábořit můžete kdykoliv třeba už od úterý, ale služby budou samozřejmě v plném rozsahu fungovat až ve čtvrtek. Ale pozor, auta na tábořiště nesmí.

Nestavíme stan, budeme spát v autě. Můžeme s ním vjet na tábořiště?

Není to možné. Ale můžete v autě spát na parkovišti - louce, je tam ale pouze WC. 

Kolik stojí vstupné na koncert na olomouckém náměstí pod orlojem?

Koncert je zdarma.

Na Portu smějí psi. Nehodlá i Zahrada změnit svůj negativní postoj ke čtvernožcům?

Náš postoj ke psům není negativní, právě naopak. V davu, vedru a rámusu zvířata určitě trpí. A právě v takové situaci mohou ohrozit návštěvníky festivalu. Jistě uznáte, že pokousaný návštěvník si z festivalu asi neodváží ty nejlepší zážitky. Ostatně, kdyby na Zahradu jezdilo tolik lidí co na Portu, asi by nebyl problém tam psy pustit.

Kde všude probíhá předprodej vstupenek?

Odkazy na předprodejní sítě najdete v levém rohu tohoto webu. Nenechávejte ale nákup na poslední chvíli, protože pokud předprodej doprodá, v posledních dnech už si obvykle další vstupenky nedoobjednává a museli byste shánět jinde nebo nakupovat na místě za plnou cenu.

Moje kamarádka si loni koupila falešnou vstupenku. Jak se tomu mohu ubránit?

Rozhodně nekupujte lístky od náhodně prodávajících, i když vám budou prodávat jen jeden lístek, "protože jim nepřijel kamarád". Nakupujte zásadně jen v oficiálních předprodejích a na festivalu jen v pokladnách.

Je nějaká sleva na průkazku ZTP?

Ceny pro držitele průkazek ZTP (jedna vstupenka) a ZTPP (dvě vstupenky) jsou přibližně padesátiprocentní oproti běžným cenám. Tyto vstupenky lze pořídit pouze na místě v hlavní pokladně.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ve kterém roce se festival Zahrada přestěhoval do Náměšti na Hané.

Bylo to v roce 1998.

 

Můžeme přijet a tábořit už den před začátkem? 

Můžete, ale počítejte s tím, že nebudou ještě naplno fungovat všechny služby. 

Budou stánky s občerstvením fungovat už od rána? 

Jistě. Dokonce se chystá akce snídaně do spacáku. 

Chci jet na Zahradu, ale ze zdravotních důvodů nemohu spát pod stanem. Je v Náměšti nebo v okolí nějaká možnost ubytování? 

Ano je to možné, Informace najdete ne webu festivalu.

Zajímalo by mne, jak je na Zahradě postaráno o vozíčkáře…

Kromě cca 50% slevy vstupenek (dají se koupit pouze na místě) mají vozíčkáři vyhrazeno místo k táboření co nejblíže k amfiteátru a příslušným WC. V amfiteátru mají vyhrazeno místo zhruba v polovině na střední cestě (na úrovni zvukaře, tedy prý s nejlepším ozvučením). Vjezd do amfiteátru je ve svahu, pokud nemáte vlastní doprovod, pomohou vám pořadatelé. Ostatní scény jsou přístupné v pohodě, o vyhrazeném prostoru vás budou pořadatelé informovat, případně vám ho zajistí. 

Kde všude probíhá předprodej vstupenek?

Vše důležité najdete na webu festivalu. Nenechávejte ale nákup na poslední chvíli, protože pokud předprodej doprodá, v posledních  dnech už si obvykle další vstupenky nedoobjednává a museli byste shánět jinde nebo nakupovat na místě za plnou cenu. 

Nestavíme stan, budeme spát v autě. Můžeme s ním vjet na tábořiště?

Není to možné. Ale můžete v autě spát na parkovišti-louce, kde je ale pouze WC.  

Kde je možné po dobu Zahrady zaparkovat auto?

Právě na parkovišti na louce pod zámkem. Parkoviště provozuje obec a platí se 50 Kč za auto. Ale zadarmo můžete parkovat po celé obci. 

Je dovoleno na Zahradě fotit účinkující? Nebo je zde nějaké omezení, případně, jaká by byla možnost získat povolení.

Fotit můžete bez omezení. Přesněji řečeno omezení je jediné: nesmíte vstupovat na scénu. 

Proč na Zahradu nesmí psi?

Postoj pořadatelů ke psům není negativní, právě naopak. V davu, vedru a rámusu zvířata určitě trpí. A právě v takové situaci mohou ohrozit návštěvníky festivalu. Jistě uznáte, že pokousaný návštěvník si z festivalu asi neodváží ty nejlepší zážitky.

Jak to bude letos s úschovnou? A je možné si uschovat na celý festival i kola?

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010