Poslouchat country znamená žít country . . .

Wyrton slaví 20 let

27.07.2011 13:06

Tato BG sestava je opravdu již 20 let na podiích, ikdyž se to nezdá, je tomu tak. Tuto skutečnost se samotní členové kapely a její příznivci rozhodli oslavit způsobem pro muzikanty téměř vlastním a to akcí, kde si připomenou uplynulá léta a nastíní léta budoucí. Samotnou pozvánku na akci Vám v neupravené podobě zasílám tak, jak ji členové dávají k dispozici, cituji . . .

Věřte nebo ne, ale kapele Wyrton je letos plných 20 let. Je to číslo takřka neuvěřitelné vzhledem k tomu, že poslední dva původní členové kapely, bratři Bartáci, jsou stále mladí junáci. Paradoxem se pak může zdát i skutečnost, že nejmladší člen kapely, houslista David Šefl, v době prvního vystoupení Wyrtonu (27. 4. 1991) ještě nebyl ani na světě. Ale čas plyne a těch důvodů k oslavě je více. Samotná kapela totiž oslaví dokonce dvě kulatá jubilea najednou! Bude jí 20 i 15 let. Jak je to možné? Jednoduše: - již před 20 lety se uskutečnilo první vystoupení skupiny pojmenované Wyrton. Po pěti letech příležitostného hraní ale vznikla formace zaměřená na bluegrass a od té doby lze datovat fungování Wyrtonu jako bluegrassové kapely...

Proto název blížících se oslav zní:

Výročí 15 let založení bluegrassové skupiny Wyrton a oslava 20 let činnosti kapely

 Tak a teď jsme dlužni ještě termín a místo oslav. Vězte tedy, že ta velká sláva se uskuteční v Ronově nad Doubravou v areálu Skauta dne 27. srpna 2011 od 18.00 hodin.

 Čeká na Vás následující program:

 18.00 – 20.30 hod. – Wyrton (současný i bývalý)

 20.30 – 21.00 hod. – Wyrton (křest nového CD Tvoje sny, slavnostní přípitek s exWyrtoňáky)

 21.00 – 22.00 hod. – Petr Kůs a Fámy

 22.00 – 23.00 hod. – BG Cwrkot

 Jak je z výše stanoveného programu zřejmé, nebude nouze o spoustu překvapení. Představíme členy, kteří se v kapele vystřídali. Za ta léta skupinou prošlo 19 muzikantů a všichni byli osobně pozváni. Někteří z nich, kteří na oslavy dorazí, s Wyrtonem vystoupí i na pódiu.

Po této taškařici pokřtí Wyrton nové CD s názvem Tvoje sny a poté proběhne slavnostní přípitek. Tímto ale oslavy zdaleka nekončí. V tomto okamžiku budeme moci považovat oslavy za zčásti zahájené a na pódium přijdou gratulanti z těch nejpovolanějších. Těmi jsou skupina Fámy v čele s bluegrassovou ikonou Petrem Kůsem, který svou tvorbou ovlivnil Wyrton více, než si sám myslí, a dále na pódiu rozpoutá hotové bluegrassové inferno kapela BG Cwrkot.

 Vstup na akci je zdarma, tak neváhejte a přijďte s námi slavit!

 Vaši Wyrtoňáci 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010