Poslouchat country znamená žít country . . .

V kyberprostoru další zajímavý hudební web - Music Open

11.10.2010 07:26

Právě včera zahájil svoji činnost nový hudební server, vypadá to zajímavě, neb redakci a členové týmu jsou lidé, kteří v žánru působí desítky let, určitě mrkni sem

https://www.musicopen.cz/

Music Open,
hudební časopis nejen o muzice.
Šéfredaktor: Fedor Skotal
Redakce: Jan Dobiáš, Hanka Hosnedlová, Josef Kobra Kučera, Jana Skotalová.
Fotografie: František Heřman.

Vítejte!

Vlastně se známe celý život. Potkáváme se při práci, na koncertech a festivalech, na pohřbech i na mejdanech. Na Kobrových vernisážích. Asi to není náhoda, řečeno s kolegou C.G. Jungem. Nic není náhoda.

Jsem přesvědčen, že není náhoda ani to, že se znovu nyní potkáváme. Otvíráme nový portál, a protože jsem celoživotně asi hlavně novinář, chci mu říkat časopis. Otvíráme časopis nejen o muzice, ale i o dalších věcech k životu patřících. Možná víc patřících, než ta muzika. Navíc jsem rád, že v té naší základní partě jsou tak vynikající osobnosti.

Honza Dobiáš proslul asi především bezmála čtvrt století trvající prací v týdeníku Mladý svět. Byl to náš nejlepší časopis a bylo pýchou autorů v něm moci publikovat. Tu pýchu jsme cítili vlastně všichni, co se teď tady potkáváme. V roce 1987 přijal nestraník Dobiáš předem ztracenou výzvu – vrátit komunistickým negramotou potupenému měsíčníku Melodie jeho věhlas. Honza se obklopil mladými autory, které nikdo moc neznal – a podařilo se. Po Listopadu byl šéfredaktorem sportovní redakce Československé televize, šéfredaktorem ranního vysílání TV Nova, dramaturgem pořadu Nikdo není dokonalý s Jiřím Krampolem, který dotáhli k vysoké sledovanosti... Znáte ho i jako skvělého moderátora televizních i scénických pořadů. Byl mezi prvními, kteří měnili zavedený úzus konferování v publicistickou podobu moderování.

Hanka Hosnedlová je českobudějovická spisovatelka, básnířka a novinářka. Řadu let pracuje ve výboru Jihočeské organizace Syndikátu novinářů, je předsedkyní jihočeské pobočky Obce spisovatelů, je ve výboru Klubu autorů dětské literatury, fungovala i v ústřední radě Obce spisovatelů. Rovněž je členkou kulturních sdružení Hortensia a Avalon, průběžně spolupracuje s několika kulturními agenturami, redakcemi a nakladatelstvími, internetovými servery apod. Hanka vydala více než dvacet knih – básnické sbírky, sbírky povídek, eseje i cestopisy. Je neobyčejně pracovitá, což sami brzo poznáte.

Josef Kobra Kučera, vyučený nástrojář a vystudovaný novinář byl šéfredaktorem, redaktorem, daktorem, ktorem, em, abych parafrázoval slavnou pohádku Jana Wericha. Proslul užasnou ediční prací v České pojišťovně, už čtyřicet let stále namáhavěji udržuje při životě Salony kresleného humoru, dnes asi nejstarší stálou scénu cartoons na světě. Talentovaný a malebný člověk.

Jana Skotalová je - pravda - má žena. Byla úžasnou spoluautorkou televizních scénářů, které jsme vymýšleli a domlouvali společně. Patřily mezi ně i tzv. velké zábavné pořady, které dnes prý už nikdo neumí, i dílka dodnes Českou televizí reprízovaná. Ředitelka známého brněnského kulturního domu, po Listopadu mj. majitelka reklamní agentury, která bezmála dvacet let dominantně zásobovala český a slovenský filmový trh reklamními tiskovinami. Je autorkou desítek filmových plakátů, nad děkovným dopisem hollywoodského klasika George Lucase si trochu poplakala. Začíná - Dear Jane, drahá Jano. Drahá Jana je tvůrkyní výtvarné podoby našeho portálu.

František Heřman je fotograf. To se vždycky pozná. Fotografa poznáte nejen podle stokilové brašny přes rameno, ale i podle slovní zásoby. Sejdou-li se dva fotografové, nepotřebují jinou společnost. Fotografové mají svůj svět a myslím si, že se z něho bojí vycházet, neboť tomu okolo zase tolik nerozumějí. Nicméně Franta Heřman spoluvytvářel už na samém začátku 70. let slavnou éru Greenhorns jako jejich dvorní fotograf. A pak byl docela na roztrhání – fotografa Greenhorns chtěli další interpreti, kteří toužili být taky trochu jako oni. Je hodný, pracovitý a prý upovídaný. Nemohu to potvrdit, nepustím ho většinou ke slovu. Jinak také nejsem upovídaný.

 Více o autorech se dočtete v rubrice O autorech, že.

Nejdeme samozřejmě do docela ambiciózního projektu sami, i když by se snad mohlo zdát, že si vystačíme. Naopak máme radost, že se připojují kolegové novináři, publicisté, režiséři, komentátoři, ale i trampská veřejnost... A muzikanti. Jednoho rád zmíním už nyní. Možná nám sice nikdy nic nenapíše, ale krásně se to s ním domlouvá. Jistý Wabi Daněk.

Moc se těším na názory tvrdého rockera a tvrdého chlapa Richarda Nemčoka. Je to ten, co se mu podařilo po návratu do Československa vybudovat v Praze nejslavnější rockový klub ve střední a východní Evropě. Ten klub se jmenoval Bunkr a byl hitem zahraničních turistických bedekrů. Teď je v něm tma a prázdno, protože tma a prázdno zase zvítězily.

Držte nám palce, dámy a pánové, kamarádi! Máme vás rádi.

Váš Fedor Skotal

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010