Poslouchat country znamená žít country . . .

Určitě zajímavé - Universal vrací do hry vinyly

20.02.2011 20:09

Čeští nezávislí vydavatelé znovuobjevili kouzlo vinylových desek už před několika lety. Nadnárodní vydavatelství dosud nabízela vinyly pouze u světových hvězd formátu U2 nebo Depeche Mode. Nyní však chystá firma Universal první vinyly svých českých „koní“: Pavla Bobka, Čechomoru a Druhé trávy.

V době, kdy téměř jakýkoliv hudební nosič pro řadu lidí poněkud ztrácí své opodstatnění, nastává i v Česku comeback vinylových desek. „Celosvětově vzrůstající zájem o tradiční analogový zvuk, fanouškovské nadšení pro tradici a atmosféru černých placek i designových obalů dorazil i k nám a my jej akceptujeme jako výzvu přinášet lidem, kteří mají k hudbě opravdový vztah, takováto potěšení,“ říká umělecký ředitel Universal Music Marcel Vyšín v době, kdy vychází vinylová edice alba Vic nehledám nestora české countrypopové scény Pavla Bobka. 

Současně příslíbil vydání dalších vinylových počinů ještě během jara. „Tím dalším v řade by mělo být po čtyřech letech nové album Roberta Křesťana & Druhé Trávy, které právě vzniká v Nashvillu, a následně i netrpělivě očekávaný nový titul kapely Čechomor, která přizvala k jeho realizaci mimo jiné i kytaristu a producenta Gerryho Leonarda a pokusí se navázat na dnes již legendární multiplatinové album Proměny,“ dodává Vyšín.

(Tisková zpráva vydavatelství Universal)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010