Poslouchat country znamená žít country . . .

To si nenechej ujít - video z koncertu je k mání, BG špička pospolu

16.10.2011 13:56

 

Online video přenos, 16.bluegrassová dílna Petra Brandejse a Jindry Hylmara, Malé Svatoňovice
odkaz na video najdeš zde
 
Petr Brandejs a Jindra Hylmar pořádají 14. - 16. 10.2011 na soukromém učilišti v Malých Svatoňovicích již 16. ročník Bluegrassové dílny.
Jedná se o víkendovou výuku hry na hudební nástroje bluegrassové kapely, letos doplněné netradičními nástroji - foukací harmonika, steel kytara a ukulele. Workshop si získal své trvalé místo mezi začínajícími i pokročilými muzikanty, o čemž svědčí i fakt, že byl plně obsazen již počátkem září. Více než 140 žáků zde vyučuje 14 lektorů - špičkových muzikantů z našich nejznámějších bluegrassových kapel. Specialitou letos je třída prstýnkové kytary, kdy se nehraje prsty ani trsátkem, ale prstýnky (podobně jako na banjo). Rovněž ukulele není přímo bluegrassové nástroj. Letošní mimořádnou výuku bude zajišťovat lektor, jemuž věhlasné americké nakladatelství Mel Bay vydalo několik škol pro ukulele - Ondra Šárek.
Vrcholem Dílny je každoročně bezesporu sobotní koncert hosta dílny a Petra Brandejse s jeho lektory (sobota 15.10.11. kulturní klub Malé Svatoňovice, 19,00 hod.) Na úvod celého večera letos vystoupí jedna z našich nejlepších bluegrassových skupin Reliéf, která patří k evropské bluegrassové špičce. Objevuje se na většině festivalů se zaměřením na bluegrass, country a folk u nás i v Evropě, v pražské Balbínce pořádá každý měsíc pravidelné koncerty. Repertoár skupiny tvoří skladby zpívané v angličtině s důrazem na vícehlasý vokál. Reliéf disponuje výrazným autorským potenciálem Zbyňka Bureše, některé původní skladby se objevily na albech předních amerických i českých skupin tohoto žánru. Nedílnou součástí jsou gospely zpívané á capella. Skupina Reliéf je držitelem řady ocenění - vítěz Porty 1996, od svého vzniku byla zatím každoročně vyhlášena v anketě České bluegrassové asociace vokální kapelou roku, v letech 2000, 2001 a 2002 též skupinou roku. Na prestižním mezinárodním bluegrassovém festivalu European World Of Bluegrass (EWOB) získal Reliéf dvakrát hlavní cenu v divácké anketě o nejlepší evropskou skupinu roku.
Členové skupiny jsou uznávanými instrumentalisty, podílejí se na nejrůznějších nahrávkách, účinkují v nejrůznějších dalších sdruženích a kapelách a vyučují na bluegrassových dílnách. Letos bude kromě tradičního záznamu celého koncertu na DVD koncert přenášen i v přímém přenosu po internetu. Loňský koncert tak shlédlo už skoro 9 tisíc diváků.
Po ukončení sobotního koncertu se otevřou všechny místnosti kulturního klubu v Malých Svatoňovicích k jamování. Každý volný kout obsadí skupinka žáků i lektorů jamujících na své nástroje. Pro diváka je velmi příjemné procházet klubem a naslouchat různým stylům i úrovním koncertujících až do brzkých ranních hodin.
Tento víkendový bluegrassový workshop je jedním z největších v Evropě a koná se díky příkladné spolupráci hudebních nadšenců, soukromého učiliště, obce Malé Svatoňovice a podpoře několika obětavých sponzorů.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010