Poslouchat country znamená žít country . . .

Suchdolský country fest 21.07.2012

02.07.2012 17:04

Předně je třeba upozornit, že se jedná o Suchdol nad Odrou. Tedy oblast kolem Nového Jičína. Tou druhou informací je, že Country fest patří opět k akcím, které mají "rodný list" ještě teplý.

Letos se odehraje druhý ročník a akce potvrzuje, že je stále dostatek lidí, kteří jsou ochotni to zkoušet a organizovat něco pro druhé. Takže, i když řada festivalů končí, vznikají nové a pokud vznikají v našem regionu, je to jenom dobře!

Na prvním ročníku jsem nebyl, takže bližší detaily nedodám, ale vážně uvažuji, že bych festival letos navštívil a tím obohatil své portofolio míst a kontakty o další dobré lidičky.

Za vším stojí dle doslaných info Western club v Suchdole nad Odrou a především tři dámy, které jsou v kontaktech festivalu uvedeny. Western club má velmi pěkně vedené webovky, takže se dozvíte nejen o festivalu, ale o celé činnosti klubu a spoustě akcí, které Western klub dělá v průběhu celého roku.

Samotný festival má taktéž pěkné a přehledné samostatné stránky, takže chválím! Ze stránek se dočtete vše, co potřebujete vědět k tomu, abyste na festival mohli zavítat. Stránky jsou jasné a vedle toho, kde se festival koná, jak se tam dostanete, kde můžete přespát se dozvíte i celý program a základní informace k vystupujícím kapelám. Je vidět, že s propagací to myslí organizátorky vážně.

Organizátoři na webu tvrdí, že se jedná o  soutěžní přehlídku amatérských country kapel. Smyslem festivalu je nabídnout příležitost amatérským skupinám zahrát si na plně technicky vybaveném pódiu před větším počtem diváků. Vítězná skupina získá plaketu Suchdolského country festu. Pro diváky je festival přístupný za minimální vstupné.

Letmý pohled do programu a na cenu vstupného (70 Kč) a musíte uznat, že organizátorky se drží svého předsevzetí. Kapely ze severomoravského regionu o většině z nich jsem psal, ať již nedávný příspěvek k Welcome Drik, Wind z Havířova či Zbořec Šumperk. Stejně tak o kapele Vrkoč Vsetín či o Reném Součkovi. Známá je i kapela Bridge z Ostravy, Fidlee Dedee z Prostějova, Hubertus či folkový Hrnek, ale vystoupí i celá řada dalších.

Na festival můžete dorazit již v pátek a večer u táboráku pohrát a pozpívat, v sobotu se začíná od 10,00 hodin – celý program zde.

Takže se patří dodat jen poslední – rekreační areál Sokolák u železničního nádraží v Suchdole nad Odrou, 21. července 2012 – II. ročník Suchdolského country festu od 10,00 hodin a nebo lépe již v pátek 20. července od 19.00 hodin.

Pokud Vás pozvánka nalákala – zalogujte se na stránky festivalu, dočtete se opravdu vše, nemá cenu zde opisovat dané.

A pokud chcete trochu nasát atmosféru, je k dispozici i video z loňského ročníku a pár fotek.  

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010