Poslouchat country znamená žít country . . .

STETSON AND BOURBON - Otrokovická beseda - 30.10.2010

29.09.2010 21:58

 

sobota 30. října od 18 hod.

Otrokovická BESEDA

STETSON AND BOURBON

Visegrádský festival jižanského rocku.

www.besedaotrokovice.cz/festival.html

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu jižanského rocku představí mimo domácích také hudebníky z Maďarska, Polska Slovenska a USA. Rock, blues i country zahrají ÖLVETI BLUES BAND (HU), BONZO AND THE RESONATORS (SK), BRACIA I SIOSTRY (PL), THE AGAIN (CZ), Louisiana Alley (USA/CZ). Ve Stetson baru zahraje duo RETRO BLUES (CZ) Občerstvení zajištěno.Ochutnávka bourbonů a whisky. Prodej klobouků stetson a replik westernových zbraní.

Vstupné : v předprodeji 120 Kč, na místě 150 Kč. Slosování vstupenek o ceny.

Předprodej v pokladně Otrokovické BESEDY, tel. 571 118 103, nebo predprodej@beseda.otrokovice.cz a v sítich TICKETPRO a TICKETSTREAM.

Festival se uskuteční pod záštitou generálního konzula Polské republiky v Ostravě Jerzyho Kronholda a za podpory Visegrádského Fondu, Fondu kultury Zlínského kraje, NADACE ŽIVOT UMĚLCE, Hudební nadace OSA a Slovenského institutu v Praze.

Časový harmonogram účinkujících

18:00 The Again (CZ) www.the-again.cz

19:00 BONZO AND THE REZONATORS (SK) www.bonzoradvanyi.tk

20:00 ÖLVETI BLUES BAND (HU) www.olvetibluesband.hu

21:00 BRACIA I SIOSTRY (PL) www.braciaisiostry.com

22:00   Louisiana Alley (USA + CZ) https://bandzone.cz/louisianaalley

RETRO BLUES (CZ) v Stetson baru v době tech. přestavby hlavní scény a po skončení koncertu v hlavním sále.


STETSON AND BOURBON 2010. Visegradský festival jižanského rocku.

Jižanský rock (southern rock) má v České republice semknutou a nadšenou skupinu interpretů a příznivců.  S přibývajícími ročníky festivalů i jednotlivými koncerty utěšeně přibývá fanoušků a v posledních letech se značně rozrost i počet interpretů. Vznikla i samostatná internetová stánka milovníků jižanského rocku https://heralddixie.gnojek.net. K několika málo lokálním festivalům, které v Čechách organizují většinou sami muzikanti přibyl díky Otrokovické Besedě, záštitě starostky města Otrokovice Radoslavy Matuszkové a zapálenému propagátorovi jižanského rocku  a veškeré dobré muziky Ing. Josefovi Huslíkovi další festival, koncipovaný tentokrát jako mezinárodní přehlídka visegrádského charakteru.  I když  na plakátu již čtvrtého ročníku je uvedeno „Festival jižanského rocku“, má akce širší záběr. Na pódiu Otrokovické BESEDY vystupí nejen ryze jižanské skupiny – např. Američan DAVID GORE s kapelou Louisiana Alley, čeští THE AGAIN  nebo polští BRACIA I SIOSTRY , ale také bluesová esa jakým je třeba slovenský mistr rezofonické kytary „BONZO“ RADVÁNYI a jeho RESONATORS nebo české akustické duo RETRO BLUES. Poprve se na festivalu objeví také maďarský reprezentant – výborná blues rocková kapela ÖLVETI BLUES BAND. Jeden z nejvýznamějších tuzemských bluesových odborníků, hudebník a publicista Ondřej Konrád vám v souvislosti s festivalem vzkazuje:“ Jižanský rock coby svého druhu laboratoř, ve které bývají objevovány stylotvorné prvky, jež pak přebírá rockový střední proud, je u nás tak trochu přehlíženým stylem. Který ale má své opodstatněné místo na současné hudební mapě a bezesporu zasluhuje pozornost. Jeho v současnosti nejprestižnější přehlídka v Otrokovicích by měla být podpořena i vaší návštěvou.“

Tradiční součást festivalu, ochutnávka kvalitních borbonů a whisky, bude letos opět doplněna prodejem klobouků stetson a nově také výstavou a prodejem replik westernových zbraní.  Pokud budete mít trochu štěstí můžete vyhrát při slosování vstupenek stetson a kolt a vrátit se domů jako skutečný kovboj. Dobré pivo a jídlo jsou samozřejmostí.

Máte li rádi nekomerční hudbu namíchanou s ingrediencí rock, blues a country pak se určitě setkáme v sobotu 30. října 2010 v sále Otrokovické BESEDY. Nashledanou.

 

 

Pavel Hartl, prezident Dixie spolku přátel jižanského rocku

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010