Poslouchat country znamená žít country . . .

Roll’s Boys a CD Pár tahů z trávy

10.10.2011 15:26

 

V pátek 21. října 2011 od 20.00 hodin proběhne v minisále hostince „U Kuřítků“ v Lukách nad Jihlavou 22. bluegrassový minifestival. Tentokrát bude večírek organizován zcela v režii kapely Roll’s Boys, která zde oslaví své 10. narozeniny a pokřtí nové CD – Pár tahů z trávy. Pozvala si k tomu kamarády, kteří prošli kapelou během minulých deseti let a také přátele z jižních Čech, skupinu 3B.
 
Original Roll’s Boys 2001 vznikli v legendárním Country clubu na zimáku v Jihlavě po příjezdu Nizozemšťana Ralpha Schuta na Vysočinu, přesné datum bude předmětem soutěžního kvizu o nové CD… V sestavě s Ralphem, Rohlíkem, Kukym, Víťou a Alešem odstartuje koncert tradičním bluegrassem, postupně se vyvíjejícím k modernějšímu soundu a vlastním skladbám. Jako hosté se objeví další členové kapely, Eda Krištůfek a Petr Štěpánek.
 
Budějovická skupina 3B (Budwaiser Bluegrass Bulldozers) hraje příjemnou hudbu ovlivněnou soundem Seldom Scene i modernějšími projekty a svůj skvělý instrumentální projev znásobuje ještě lepšími vokály. Přátelství mezi některými členy 3B a Roll’s Boys vzniklo ještě dávno před existencí obou kapel, a tak budou 3B velmi milými hosty Boys u příležitosti oslav kulatého kapelního výročí.
 
Současná sestava Roll’s Boys s výše ještě nezmíněnými členy Badarálou a Václavem Vackem představí skladby z nejnovějšího alba Pár tahů z trávy a CD uvede do života s pomocí přizvaných kmotrů a porodníků, kteří měli co mluvit do vývoje kapely a nahrávání. Album přináší 11 originálních skladeb v češtině a dvě instrumentálky, po čtyřech předchozích CD a deseti letech téměř výhradního zpěvu v angličtině se tedy udála významná změna v repertoáru kapely. Boys asi přicházejí do složitého věku teens, jehož vliv na životnost hudebních těles nechtějí komentovat, prý už přežili i jiné katastrofy…
 
Pořadatelé z Chicken Pickin' Clubu vás srdečně zvou na tento „slavnostní“ minifestival (i když vlastně všechny večírky dosud byly a do budoucna budou slavné a výjimečné) a dávejte si pozor: tentokrát se uvidíme V PÁTEK 21. 10. 2011. Těšíme se na Vás! 
 
Místa si můžete rezervovat zde: minifest@email.cz / 605 433 194
 
Zdeněk "Rohlík" Roh
 
převzato z www.bgzc.net

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010