Poslouchat country znamená žít country . . .

Rančeři - country z Brněnska

24.07.2012 00:33

Když se podívám na repertoár této skupiny, který mají na svých stránkách uveden, moc se neliší od celé řady jiných sestav, se kterými se potkávám při nejrůznějších hospodských hraních.  Základ je postaven především na převzatých skladbách od Greenhorns, Rangers, Michala Tučného, Věry Martinové a celé řady dalších známých zpěváků a country skupin.

Písničky z filmů, známé šlágry od táboráků a pár vlastních skladeb. Především ty skladby převzaté od Greenhorns, Rangers atd. ale nejsou nic jiného, než pecky amerického hudebního country zázemí především první třičtvrtiny minulého století. Naše skupiny je opatřili jen českými texty, aranžmá písní a jejich provedení, to se mnohdy od originálů moc nelišilo. Z dnešního pohledu tedy naše celebrity byly vlastně  zcela úspěšné Rival kapely americké žánrové hudby. Ale to tehdy věděli jen ti zasvědcení, ostatní blahořečili všechny ty krásné melodie a přemýšleli, odkud se tu najednou všechny v tak krátkém období vzaly. 

Kdo chce dneska na hudebním poli prorazit, jen s převzatými melodiemi a vlastními texty neuspěje – známá pravda. Je to již málo, žádá se vlastní tvorba a hudební nápady. Proto je mnohem těžší se na hudebním trhu prosadit, nehledě na tu celosvětovou konkurenci, která v době předrevoluční vlastně neexistovala.

Je však paradoxem a taktéž odrazem trhu, že lidé a především starší generace si raději poslechne právě tyto časem prověřené melodie, které žádá a může si je broukat s sebou. Proto kapely, které nabízí slušné provedení, nazvučení a muzikantský cit, mají na svých akcích plno a jsou žádané.

Dostáváme se tak do paradoxu, kdy známý muzikant či skupina s velmi kvalitní vlastní tvorbou má na koncertě 40 lidí a na country tancovačku či hospodské hraní ohraných písní je večer plno. O čemsi to svědčí,

Rančeři jsou skupina, která tento fakt umí řádně využít. Dobrá propagace a neustálý kontakt s jejich akcemi mne utvrzuje, že hrají a o své hraní se starají. A četnost jejich koncertů a vystoupeních si nezadá s mnohem známějšími uskupeními.

Jelikož termín vzniku Rančerů je již v roce 1973 ve Velaticích u Brna, lehce si spočítáte, jak dlouho tu Rančeři již působí a hrají. Vlastně v sestavě, která se od doby vzniku již moc neměnila.

O svém hraní sami Rančeři říkají  . . .

„Hrajeme pouze známé a české písničky, které podle našich zkušeností oslovují více generací posluchačů. Díky širokému nástrojovému obsazení nabízíme věrné provedení kopírovaných a známých skladeb, což naši posluchači vždy velmi oceňují. Co je pro nás nejpříjemnější, naše vystoupení navštěvují původní i noví fanoušci a kamarádi, které bychom nechtěli zklamat a předávat jim i dále co máme my i oni rádi - country hudbu, nové i starší hezké písničky, z nichž některé kupodivu překonaly několik desetiletí vývoje hudby a vrací se znovu do podvědomí minulých i současných posluchačů v nezměněné formě“.

Filosofie, která přináší úspěch. Ten je postaven nejen na výkonech hudebníků ale je posílen o kvalitní variabilní zvukovou aparaturu s vlastním zvukařem, Rančeři spolupracují i se skupinami country tanců, takže vlastně organizátorům nabízejí ucelený servis.

A jak to Rančerům hraje si můžete poslechnout v řadě hudebních ukázek, které na jejich stránkách najdete.

Další kapela, která si na nic nehraje a především hraje sobě a ostatním pro radost. Na festivalech či soutěžních kláních ji asi moc neuvidíte, ale na mnoha jiných akcech a akcičkách v regionu na ně narážíte vlastně neustále.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010