Poslouchat country znamená žít country . . .

Pozvánka na Sekvoj - 30. výročí vzniku kapely

01.11.2011 09:41

První vystoupení trampské skupiny Sekvoj proběhlo na scéně Malostranské besedy. Bylo to na podzim 1981 v soutěži Písně dlouhejch cest (PDC), jen pár týdnů potom co kytaristé, zpěváci a autoři repertoáru, Olda Dolejš a Pavel Hurt, v září 1981 kapelu založili. A tak není vhodnější místo než Malostranská beseda, kde by mohla Sekvoj své třicáté výročí oslavit - výroční koncert nazvaný Sekvoj 30 let mladá, stále zelená zde proběhne v neděli 6. listopadu 2011 od 19:30 hod.

Jako hudební gratulanti v tomto koncertu vystoupí ti, kteří jsou příznivci Sekvoje takřka od prvních tónů, které zahrála. Budou to paní Jitka Vrbová & Standa Chmelík, kapelník legendárních KTO a šerif Ztracenky Franta Hacker, zasloužilý trampský bard Stanislav Wabi Daněk, a v neposlední řadě i Tony Linhart. Ten bude, spolu s Honzou Dobiášem, i moderátorem večera.

 
Třicet let Sekvoje, to je vítězství v PDC, dvě Porty, sedm Jizerských not, platinová deska za účast na albu Vandr do padesátejch a řada dalších ocenění, především ale nespočetná vystoupení na klubových a festivalových scénách, u trampských ohňů a na mnoha dalších místech. To vše dokumentuje pět řadových alb a jedna live MC… Během svého působení Sekvoj samozřejmě prošla změnami v obsazení. Nejsmutnější byla v lednu 2011, kdy odešel do nenávratna pán drnkacích nástrojů Mirek Burian. Jeho místo zůstalo neobsazeno… Sekvojí prošlo pět zpěvaček. Poslední z nich, Karolína Skalníková (od r. 2001), jakožto dvounásobná mladá maminka, v Sekvoji t. č. pouze říležitostně hostuje… Dnešní sestavu tvoří tři muži: již zmínění Olda Dolejš a Pavel Hurt a s nimi v pořadí třetí kontrabasista Emil Pinďa Makal (od r. 2010). Spolu s nimi ve výročním koncertu samozřejmě vystoupí i Karolína. Zatím si ji užijte aspoň v jedné z „jejích“ nejkrásnějších písniček!
 
Jak Sekvojáci vypadají a hrají včetně Karolíny najdeš tady
 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010