Poslouchat country znamená žít country . . .

Pojďte s námi na slezinu

22.04.2012 11:34

A to na Slezinu rozhlasovou. Tento pořad na Radiu čas nesleduji až tak pravidelně, neb vysílací časy mne moc nevyhovují a archiv jsem zatím nenašel. Každopádně je ale pořad „Slezina“ především hudebně kulturní pořad, plný zajímavých pozvánkek za kulturou, s pohledem do historie country a trampské muziky, tipy na vycházející desky apod. – to vše v brněnském hantecu.

Průvodcem pořadu je bývalý frontman skupiny Karabina Pavel "Číča" Jelínek (letos v lednu oslavil krásných 65 let) a premiéra pořadu je odvysílána vždy v neděli 12,00 – 13,00 hodin, repríza pak ve středu v časech 21,00 – 22,00 hodin.

Pavel je člen jeskyňářské T.O. Karabina a kapelník stejnojmenné skupiny. Neúnavný propagátor a jedna z největších osobností trampingu a trampské písničky na jihu Moravy, autor knihy Volání větru – historie brněnské trampské písničky a dalších knih.

Škoda, že Karabina již téměř nevystupuje ( a nebo již vůbec, není kde rychle ověřit), taktéž webovky se mi nepodařilo objevit, tak jen připomínám jejich poslední 2 CD Karabina “Komplet”, ke kterému bylo napsáno . . .

Máte-li rádi nezaměnitelný zvuk brněnské trampské písničky, určitě by ve vaš í fonotéce nemělo toto dvojcédéčko chybět. Jedná se o vyčerpávající výběr jedné z nejlepších brněnských kapel tohoto žánru především osmdesátých let. Chybět by neměla už jen z prostého důvodu, že skupina už nevystupuje.

Komplet se skládá ze dvou disků. Ten první je zcela premiérový a je na něm dle výběru kapelníka Karabiny Pavla Číči Jelínka vybráno dvaadvacet živých nahrávek z koncertů v letech 1980-1995. Druhé cédéčko je již známé, jelikož vyšlo samostatně jako Best of Kararbiny 1968-2002. Všechny nahrávky věrně mapují tvorbu, zvuk Karabiny a jsou promyšleně a zručně poskládány.

A na závěr, o pár dnů později vyšel dlouhý rozhovor s Pavlem Jelínkem na spřáteleném webu, tak ho zde dodatečně doplňuji.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010