Poslouchat country znamená žít country . . .

Pitkovický folk

08.01.2011 08:57

15. ledna 2011 v 18:00 dospěje ke svému desátému startu nepravidelný pořad Pitkovický folk, který pořádá skupina Hluboké nedorozumění.

Během čtyř let se v Pitkovicích vystřídalo 22 různých účinkujících.  Pořadová čísla 23-25 si odnesou hosté lednové výroční akce: Falešná karta, Kámen úrazu a duo Svitky. Nejde však jen o klasický koncert. Pitkovický folk svým divákům zpříjemňuje pravidelně nejen sobotní večer koncerty obvykle čtyřech účinkujících, ale také celou noc.

Po úklidu aparatury se totiž obvykle spustí společný jam session, kterého se podle nálady účastní účinkující i diváci a který často končí až kolem páté hodiny ranní, kdy z Pitkovic jede první ranní autobus k metru.  Pokud si chcete užít příjemný hudební sobotní podvečer nebo i noc, budeme se na vás těšit.

Další informace a fotky či mp3 z předchozích akcí naleznete přímo na stránkách Hlubokého nedorozumění.

Hluboké nedorozumění je (kromě stavu totálního nepochopení) hudební seskupení. Poněkud svérázný název vzniknul u příležitosti jejich prvního koncertu. Je výsledkem porady muzikantů těsně před koncertem, neboť pořadatel nehodlal uvést bezejmennou kapelu. A podle slov kapelníka má název jednu obrovskou výhodu: pokud by někdo cokoliv namítal proti repertoáru, mohou odpovídat, že jde o H(h)luboké nedorozumění.

Kapela vznikla na přelomu roku 2000 a zakládajícími členy byl současný kapelník Petr Klokan Vratný a Láďa Jepťák Černý. Postupně kapelou prochází hráč na foukací harmoniku Radek Volhejn a několikero sličných zpěvaček jejichž posláním je odvádět pozornost obecenstva od možných chyb dalších interpretů. V současnosti kapela vystupuje v následující sestavě: Petr Vratný, který hraje na kytaru, konferuje, je autorem textů, hudby, aranží, internetových stránek, prostě “holka pro všechno”. Dalším kytaristou a autorem většiny skladeb je Láďa Černý. Na basu hraje od roku 2001 Pavel Škop, stále silněji se prosazující jako skladatel, a novou členkou je Eliška Zachariášová, která nahradila Janu Zpěvníčkovou Štěrbovou. Ta kapelu opustila v únoru letošního roku. Předpremiéra Hlubokého nedorozumění se uskutečnila v klubovně Trampského zpívání v Nuslích. Historicky prvním koncertem bylo vystoupení na festivalu Žlutická struna v červnu 2000, odkud si kapela přivezla neoficiální cenu “Ksicht Žlutic”.

28.1.2001 spatřilo světlo světa demo CD, které kapela natočila pro radost svoji, svých kamarádů, posluchačů i pořadatelů. Nosič obsahuje jak skladby starší (např. Fanbérie je starší než kapela a pochází z repertoáru skupiny Merliton), tak i úplně nové. Na jejich tvorbě se výrazně podílel, mimo jiné, i Pavel Škop.


 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010