Poslouchat country znamená žít country . . .

Pětník a jejich nová demo nahrávka

06.10.2010 07:22

Vokální skupina Pětník, letošní vítěz Divácké Porty, připravila pro své příznivce nové třípísňové demo. Nahrávka kapelu poprvé zachycuje v současné čtyřčlenné podobě.

Pětník založil před 11 lety Honza Hučín, bývalý kapelník folkových skupin Pramínek a Medart, a to jako čistě vokální těleso. Jak název napovídá, původně měl Pětník pět členů (tři mužské a dva ženské hlasy). Po mnoha personálních změnách a po skoro 10 letech činnosti však v roce 2009 došlo k významné změně. „Název skupiny se skoro po deseti letech činnosti rozejde s počtem členů, neboť přicházíme se zásadní a mírně šokující změnou. Rušíme funkci druhého tenoru, a aby Honza jako šéf nepřišel o práci, přesouváme ho do basu,“ psala skupina na svých webových stránkách.

Skupina za více než dekádu své existence zabodovala na řadě festivalů včetně Zahrady. V letošním roce se jí dařilo na Portě: nejprve vybojovala v českém národním finále v Řevnicích krásné druhé místo a poté v mezinárodním kole v Ústí nad Labem získala Diváckou Portu.

Pětník má v repertoáru vokální úpravy nejrůznějších skladeb: od spirituálů přes českou folkovou klasiku až po trampské písně. Texty na tradiční melodie i zcela původní skladby skládá kapelník Honza Hučín, z dalších autorů si Pětník půjčuje písně například od Petra Kůse nebo od Mikiho Ryvoly.

Skupina, která v roce 2004 vydala své první a zatím jediné CD V botách snů, se na začátku letošního roku vrátila do studia a natočila zatím třípísňové demo. Obsahuje píseň Honzy Hučína Na svatého Řehoře, převzatou píseň Jaroslava Samsona Lenka Přívěs a dětskou legrácku Petra Skoumala na text Pavla Šruta (s doplněnými slovy Honzy Hučína) Pane Nováku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010