Poslouchat country znamená žít country . . .

Pavlína Jíšová a její nové CD - To si piš !

20.01.2011 14:13

Pavlína Jíšová připravuje....."To si piš..."

Českobudějovická rodačka Pavlína Jíšová patří k výrazným zpěvačkám české folkové a country scény a bývá médii označována jako "první dáma folku". Přelom let 2006 -2007 přivedl zpěvačku k důležitému mezníku - k pětadvaceti letům jejího působení na pódiích. Jíšová využívá název své první EP desky "Pavlína Jíšová a přátelé" k novému pojmenování pozměněné doprovodné kapely a k nové koncertní prezentaci svých písní. Rok 2009 přináší posilu z rodinné linie - stálou členkou kapely se stává Pavlínina dcera Adéla Lounková. Její barva vokálu a hudební cítění dokresluje a podtrhuje matčin projev. Na hudební scénu vstupuje nevšední pěvecká dvojice tvořená matkou a dcerou. Kytary obou žen doprovází kontrabas a jeho majitel Pavel Peroutka, který z předchozí formace s Pavlínou Jíšovou stále spolupracuje. Novou - stylově vícerozměrnou - energii přináší sestavě kytarista Jakub Racek. Oba pánové jsou navíc skvělými vokalisty - pěvecký projev kapely získává pestrou, plnou a originální barvu. Nová sestava skupiny "Pavlína Jíšová a přátelé" je tedy ve složení: Pavlína Jíšová ( kytara, zpěv) Adéla Lounková ( kytara, zpěv, irské flétny) Jakub Racek (elektrická kytara, zpěv) Pavel Peroutka (kontrabas, zpěv).

V letošním roce kapela představí posluchačům a fanouškům zbrusu nové album s původními českými písničkami s názvem "To si piš...". Toto CD vyjde v březnu 2011.

V pořadí osmé CD představuje Pavlína Jíšová s muzikanty, kteří natáčeli i předchozí album "Blázen tančí dál". Nové album tvoří 14 původních písní. Autorsky na album přispěli všichni členové kapely. Kromě zpěvačky kytarista Jakub Racek, který se zhostil i role producenta, dále dcera Jíšové Adéla Lounková a kontrabasista Pavel Peroutka. Jediným textařem mimo okruh kapely se stal Zbyšek Raška, s kterým Jíšová spolupracuje už několik let. Předchozí album „Blázen tančí dál“ bylo víceméně studiovým projektem. Nové album „To si piš“ pravdivě vypovídá o současné sestavě kapely Pavlína Jíšová a přátelé. Písně byly napsány během dvouleté spolupráce kapely, některé z nich zněly i na koncertech. Na albu nejsou žádní hosté, na nahrávkách zazní nástroje všech členů kapely. Největší měrou přispěl písním kytarista Jakub Racek. Jeho akustické a elektrické kytary dávají písním rozlet a nový rozměr. Na albu jsou pěvecky zastoupeni všichni zúčastnění. Jíšová jako lídr kapely má největší prostor, přesto je album pestré sólovým projevem Lounkové, Racka i Peroutky. Album „To si piš“ mapuje hudebně i autorsky současnou sestavu kapely Pavlína Jíšová a přátelé. To, co uslyšíte na albu, můžete slyšet i na koncertech kapely.

V případě zájmu o vystoupení kontaktujte prosím managera kapely Pavla Peroutku, tel.: 602 276 990.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010