Poslouchat country znamená žít country . . .

Pavel Bobek a P.R.S.T. stylově na Ranči v Kostelanech - 11.02.2012

09.01.2012 17:23

Do února je sice ještě daleko, ale někteří si plánujete své kalendáře s velkým předstihem a tak tedy tuto regionální info přikládám. Ranč Kostelany je regionálně dost známý. Příjemné prostřední v Chřibských lesích, vše stylové a dostatečně velké. Nakonec kdo nebyl ještě v Kostelanech? O akci se na stránkách Ranče ještě nedočtete (zde mají zatím stále rok 2011), ale později bude jistě vše dostatečně prezentováno.

Pavel Bobek již mnoho nevystupuje, má roky a zdravíčko taky dost omezuje, Pavel zpívá s různými doprovodnými kapelami, jedna z nich je i uskupení P.R.S.T.

Kdo žánr sleduje, skupinu zná, objevila se (od roku 2004) a odehrála řadu akcí tak 3 – 5 roků zpět, nyní se objevuje jen sporadicky. Pokud se ale podíváte na jména členů kapely, je vše jasné. Každý z nich je aktivní v celé řadě jiných projektů, P.R.S.T. je jen jedním z nich.

Na koncert má lákat především Pavel Bobek, jako Star, která naživo již není moc k vidění, slyšet a vidět P.R.S.T. ale taky stojí za to.

Pokud jste fanoušci písní Pavla Bobka a dobré muziky zde máte další info.

Koncert se uskuteční 11. února 2012 od 19,00 hodin na Ranči v Kostelanech, vstupenky jsou k mání na recepci Ranče, v Uherském Hradišti v Portále a v Record music a v Kroměříži v Městském infocentru.

Celou akci zastřešuje agentura Davida Němečka - ADN, který se z muzikanta bluegrassových kapel přerodil v schopného managera a jeho agentura dneska zastřešuje přední hvězdy žánru.

Ke kapela P.R.S.T. jen pár info, které jsou na webu, o jejich aktuálnosti ale nemohu doložit žádnou informaci, neb jsem současné aktuální žádné nenašel.

Skupina P.R.S.T. byla založena v roce 2004 a dodnes hraje v původní sestavě. Tu tvoří Pepa Malina (housle, akustická kytara), Radek Hlávka (akustické a elektrické kytary), Svatka Štěpánková (kontrabas, hlavní zpěv) a Tomáš Vokurka (bicí nástroje). Většina členů vystudovala konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze. Hudba skupiny se dá charakterizovat jako poloakustická odnož amerického folkrocku s prvky jazzu a swingu. Repertoár skupiny je složen především z písní zpívaných v angličtině, proložených autorskými instrumentálními skladbami, postavenými na improvizacích jednotlivých muzikantů. Dominantním prvkem kapely je hlas Svatky Štěpánkové, která dokázala ve svém přirozeném pěveckém projevu, skloubit precizní jazzové frázování s výbornou angličtinou. Její sólový zpěv je ještě obohacen o vokály ostatních muzikantů. Nápadité aranže a výborná instrumentální úroveň řadí kapelu mezi špičky tohoto alternativního žánru u nás.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010