Poslouchat country znamená žít country . . .

Opět vydařený víkend - Trampský širák

05.09.2011 21:31

Letos jsem moc festivalů nestihl, prostě není tolik času a ani již tolik energie, nehledě na náklady a vše kolem spojené. Vlastně jsem za poslední měsíc navštívil jen tři, kupodivu jsem měl šťastnou ruku s volbou, všechny tři se vydařily, vyšlo i počasí a na všech třech jsem neměl pocit, že by zájem o akce klesal.

Byl to Starý dobrý western, Dřevohostickej folkáč a uplynulý víkend Trampský širák, u kterého bych se chtěl zastavit více v samostatné reportáži. Nic méně již teď se dá s určitostí napsat, že Širák se vydařil, počasí bylo ukázkové, hudební dramaturgie velmi kvalitní a lidí opět plný dům.

Po té co v loni byla "zima jak v ruském filmu" (replika Pavla "Jima" Drengubáka z Nezmarů letos pronesená) a deštivo, letos si počasí může napsat jedničku podtrženou, v pátek i v sobotu slunečno, přes den 26 - 28 stupňů a večer přijatelno, byť září již v jasných nocích bylo cítit. Kapely vyvážené, moderátoři vtipní a lidi a atmosféra bohovská.

O festiválu připravuji reportáž, mám spoustu fotek, tak sledujte, najdete v dalších dnech. Ohlasy budou i na samostných stránkách festivalu, především "v drbárně" a posléze i přibude fotogalerie.

Tak sledujte, již teď se dá organizátorům vystavit "punc nejvyšší ryzosti", a je dobře, že jsou lidé, kteří takovéto akce umí zorganizovat a najít i sponzory, ikdyž letošní Širák jen mým odhadem na vstupném vydělal cca 1.300.000 Kč. Bylo zde každý den cca 2.000 - 2.500 lidí a jelikož Sampaj pernamentky nevede, nemusí se vést diskuze co a jak. V sobotu se platilo 350 Kč a v pátek 300 Kč, jednoduché počty. Vezmeme-li v úvahu, že výnosy ze vstupného pokryjí 45 % nákladů, pak je rozpočet na Širák teoreticky stejný, jak letošní  Zahrada.

Težko říc, jak to Sampaj dělá, ale letost určitě neskončí v červených číslech a buď mu přáno.

Širák byl skvělý a vše podstatné najdete v reportáži v následujících dnech

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010