Poslouchat country znamená žít country . . .

Open Mic - Michala Bystrova a Jana Řepky

06.12.2010 12:59

Open Mic POTRVÁ #39. Hlavním hostem bude dekadentní básník Jiří H. Krchovský, jehož vystoupení doprovodí svérázný folkrockový písničkář Marcel Kříž. V kratších blocích se dále představí Barča Černá, Kuba Horák, Kolečkový dům, Irena Vaňková a Michal Vaněk. V průběhu večera může však dostat prostor kdokoli další.  

„Jeho expresivní básně plynou v dokonalých rýmech, mají silný rytmus, který místy vybízí až ke skandování, a nechybí jim chytlavé téma - láska, respektive živočišný, trochu sadistický a naturalisticky vykreslovaný sexuální pud a smrt,“ charakterizuje poezii J. H. Krchovského Radim Kopáč.

Písničkářský cyklus Open Mic POTRVÁ se koná v dejvické Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská). Pokračovat bude i v roce 2011, konkrétně 5/1, 2/2 a dále každou první středu v měsíci. Začátek zůstává v 19:00. Vstup volný. 

Od ledna 2007 se v rámci pořadu představilo více než 160 různých písničkářů. Pozvání přijalo již mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Vladimír Merta, Vřešťál&Sázavský, Jiří Dědeček, Pepa Nos); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Katka Koščová, Žofie Kabelková, Jan Žamboch, Jananas nebo Adam Katona. 

Open Mic založili písničkáři Michal Bystrov a Jan Řepka s jediným cílem: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

Irský písničkář Matthew Devereux po svém vystoupení na Open Micu napsal: „V Dublinu jsme podobné večery mívali, ale dnes už moc nejsou a teď nám opravdu chybí. Nikdy jsme si neuvědomili, jak jsou cenné, dokud nezmizely.“

Open Mic POTRVÁ podporují Nadace Život umělce a SAI – Svaz autorů a interpretů.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010