Poslouchat country znamená žít country . . .

Neomluvená absence Olomouc

13.09.2010 06:56

Kdo jsme? Těžko říct... Většina členů kapely se brání škatulkování, ale já to přesto zkusím.... Hrajeme převzaté skladby amerického country-popu zatím ve folkovém kabátě. Texty si píšeme vlastní. Skladby čerpáme především z repertoáru americké vokální kapely Black Hawk. Ale máme i další oblíbence: Mindy McCready, Faith Hill, Martinu McBride, Alison Krauss a další.

Historie
Dalo by se říci, že kapela Chat botté volně navazovala na již neexistující formaci Absence. Ta ukončila svou činnost odchodem výrazné zpěvačky Terezy Terčové v listopadu roku 2003.

Na sklonku roku 2004 mi Milda "Kocór" Kocourek, kamarád a bývalý baskytarista z Absence, nabídl hraní na countryovém loučení s rokem v restauraci Avion. Rád jsem nabídku přijal. Zahrál jsem 4 písničky a lidem se to celkem líbilo. Netušil jsem, že jedné sympatické osůbce asi víc, než ostatním. Tím človíčkem byla Arča Nosálová. Výborná zpěvačka, často srovnávaná s americkou zpěvačkou a houslistkou Alison Krauss. Dlouho už nikde nezpívala a moc se jí po tom stýskalo. Prostřednictvím Mildy se ptala, jestli nepotřebuju zpěvačku. Osobně jsme se s Arčou moc neznali. Spíš jen tak od vidění. Ale první osobní kontakt rázem zbořil všechny obavy. Arča byla super. Padli jsme si do "vočička". Byla "stejné krve" jako já. A tak slovo dalo slovo a hned po Novém roce (2005) se pomalu začala rodit kapela Neomluvená Absence.

První zkouška se uskutečnila u Arči doma v Tovačově. Arča už uměla některé písničky z CD s Terkou, které ji Milda poslal. Na zkoušce byl rovněž mandolinista Ivan Staněk z Přerova, kterého Arča s Mildou znali již ze svých dřívějších hudebních aktivit. Ivan se ale v  kapele dlouho neohřál. Tak jsme začali opět hledat sólový nástroj. Změnili jsme také zkušebnu. Arča nám domluvila místnost ve školní družině v Tovačově, která našim potřebám skvěle vyhovovala. Zanedlouho také přivedla na zkoušku místního výborného bluesového kytaristu Zdeňka Poklenbu, jehož šálkem kávy naše muzika zrovna nebyla, ale nedostatek vytížení ho vedl k rozhodnutí, že to zkusí. Bohužel s námi nevydržel dlouho. Znova jsme "rozhodili sítě".

Mezi tím jsme objevili bubeníka Otu "Ježo" Berežného. Omráčil nás už tím, že jeho nejmilejší kapelou jsou američtí Black Hawk. Kapela, která se stala i naším vzorem. Posléze však vyšlo najevo, že se jedná o třicet let starou blues-rockovou kapelu Black Oak Arkansas, ale moderní country se mu přesto zamlouvala, takže začal podle CD cvičit. Kvůli dvěma chystaným vystoupením jsme si z konkurenční kapely vypůjčili mladého nadějného dobristu Zdeňka Dokoupila, který se bleskurychle naučil 6 písní. Ale bylo to řešení jen dočasné. Vzápětí jsme ovšem obdrželi od Honzy Adamce kontakt na dobrého kytaristu Radka Šnábela. Naši nabídku přijal. Dobře se naučil potřebná sóla a absolvoval nakonec i jedno vystoupení, ale časové důvody znemožnily jeho další působení v kapele.

Došli jsme k názoru, že by se nám hodil ještě jeden dívčí sóprán do vokálu a vypsali jsme konkurz. Doporučil jsem Věrku Šimúnovou, která měla školený hlas a několikaleté zkušenosti ze sborového zpěvu, kde se čím dál víc uplatňovala jako sólistka. Ohromila nás natolik, že jsme ji téměř okamžitě přijali.

Řadu měsíců jsme hledali a pokoušeli se nalézt sólového kytaristu, až se to konečně podařilo v květnu 2006 a do naší kapely přibyl (snad natrvalo), s námi cvičí a vystupuje hráč na elektrickou kytaru a pořádným "šlapkovištěm" Jaromír Hradil.
Album Neomluvená Absence Olomouc
A jsme na konci. V současnosti tedy zkoušíme ve složení:

Arana Nosálová - zpěv,
Věra Šimúnová - zpěv,
Roman Tegel - zpěv, doprovodná kytara,
Otakar Berežný - perkuse, rytmika,
Jaromír Hradil - elektrická kytara.

Roman Tegel


Text převzat z oficiálích stránek Neomluvená Absence - www.neomluvenaabsence.wz.cz
Další informace můžete získat i na -
Facebook: www.facebook.com/pages/Neomluvena-Absence/115918341781018
Bandzone: bandzone.cz/neomluvenaabsence

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010