Poslouchat country znamená žít country . . .

Návrat do Tramp klubu a neb u Pelikána se odehrálo

26.09.2011 17:23

Reportáž Jerryho Koše z akce, na kterou jsem Vás zval - U Pelikána je zde ihned po akci, tak ji přináším v neupravovaném znění, cituji  . . . 

A stává se málo kdy – tvrdím že po prve – abych článeček věnoval akci, kterou zhlédly necelé dvě desítky párů očí a uslyšely necelé dvě desítky párů nastražených uší – šťastných to majitelů těchto orgánů…

Myšlenku uspořádat „Návraty“ vyslovil a podpořil snad poprve sám Sandy Nosek na skvělé akci u příležitosti 40. výročí vzniku skupiny Klubko, která se připomínala v místě samém - v restauraci „U Pelikána“ v dubnu tohoto roku. Připomínám, že tehdy byl sál nabit do posledního místečka nejen všemi celebritami regionálního trampingu dávné slavné minulosti, ale  i poněkud skromnější současnosti. Setkat se s tolika kamarády, které dnes potkáte snad jen u výročních osadních ohňů či jiných zvláště významných příležitostí, bylo i pro mne velkým zážitkem.

Snad proto značná většina přítomných Sandyho návrh už na následném sejšnu vehementně podporovala a zůstávalo jen otázkou, kdo a kdy se její realizace chopí.

Protože po technické a z velké části i organizační stránce ono úspěšné dubnové zpívání Klubka, Babího léta, Vodáků a Přátel připravoval a materielně zajišťoval nejen svojí aparaturou Franta Chini (duše instituce Art Production K1 Olomouc o.s.), zcela zákonitě se o další pokračování této série zajímal a minulý pátek ji uskutečnil – byť ne zrovna optimálním způsobem.

Za velmi složitých a těžko vysvětlitelných peripetií jsme se několik dnů před akcí dozvěděli o tom, že akce „Návraty I.“ se konají a že se U Pelikána setkáme s kapelami Domino a Alibaba (nebo-li většina z vás se to dozvěděla pozdě, v horším případě vůbec).

Tak se v pátek 23. 9. 2011 opravdu stalo.

Nechci to vše široce popisovat – obě skupiny byly skutečně skvělé a moc jsme si je v pohodě užili. Domino i Alibaba jely naplno jako před vyprodaným sálem a patří jim dík za obdivuhodné hudební výkony.

Domino opět přesvědčilo, že ve svém multižánrovém pojetí a čistotě projevu nemá široko-daleko konkurenci – bez nadsázky  se svým hudebním projevem minimálně vyrovná mnoha renomovaným a dobře placeným profesionálním skupinám. Na každém jejich vystoupení mě navíc doslova fascinuje Vaškův kontrabas, tolik obohacující jejich kytary, housle a nádherný zpěv. Moje žena Věra – jako vždy na Dominu – byla úplně hotová…

Já (a nejen já) si zase konečně v naprosté pohodě užil Alibaby, jejichž vystoupení v rámci Regi i Banja sleduji už desítku let – ale vždy ve chvatu hlavního pořadatele. V pátek jsem prohlédl a proslechl – Mirek s Krbim jsou ti největší trampští bluesmani, které znám. Navíc Jarka jako zpěvačka doslova utíká do nádherného jazzového projevu, který Alibabě musí závidět všechny ostatní kapely. Přátelé díky moc – byl to velký zážitek a je skvělé, že již za dva týdny vás u Pelikána uslyšíme s Přáteli opět na Podzimních akordech. A jak Domino, tak Alibaba obohatí svým vystoupením za měsíc letošní Bystřické banjo – což je úplně úžasné.

Franta Chini obě kapely skvěle nazvučil a dokázal tak, že i ten šílený pelikánský sál s holými stěnami opravdu nazvučit lze. Patří mu velký dík za to, že vlastně sám a na vlastní náklady první Návraty do TK uskutečnil. I s přítomným Palcem jsme se  svorně shodli na tom, že další Návraty je nutné avizovat s mnohatýdenním časovým předstihem tak, aby to vešlo ve všeobecnou známost a zájemci si mohli pro účast akci vytvořit časový prostor. A další dobrá zpráva je i to, že se opět dočkáme nezaměnitelné moderace Sandym Noskem, který má k Tramp-klubu opravdu srdečně blízko. Takže některý listopadový pátek se opět sejdeme U Pelikána na dalších Návratech – kdy a s kým nám Franta sdělí co nejdříve.

A ještě jedno je nutno připomenout.

Pořadatel akce Franta Chini se o tomto víkendu dožíval svého polokulatého, pětapadesátiletého životního jubilea. Pozval všechny přítomné na skleničku šampáňa a my mu rádi popřáli a připili. Takže Fando ještě snad i touto formou Ti za všechny přátele popřeji, aby Ti to v dalších létech dobře zvučilo, baskytara hrála a dařili se všechny akce, do nichž se s Art Production v budoucnu pustíš – to vše při naprosto pevném a nerezavějícím zdraví.

Takže - na další Návraty do Tramp-klubu se těší jistě nejen Tvůj přítel

Jerry

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010