Poslouchat country znamená žít country . . .

Mohelnický dostavník

10.07.2010 23:53

Ikdyž léto se teprve rozbíhá a Mohlenický Dostavník patří až k jeho závěru, jsou zde první informace. Znalci znají dobře stránku festivalu a v tuto dobu již začínají nakoukávat, co nový ročník připravil, neb dramaturgie pořadu je již "upečena".

Je-li Zahrada největším festivalem, kde se setkáte s multižánrovým obsazením, Mohelnický dostavník, to je především festival, který staví na tradici. Má svoji neopakovatelnou a charakteristickou "image", za kterou se zde jezdí.

Malá pozvánka již dnes  . . .

Už 36. ročník oblíbeného festivalu Mohelnický dostavník bude probíhat ve dnech 26.–29. srpna. Jeho součástí bude opět páteční soutěž kapel, sobotní Galapřehlídka i nedělní Scéna Radia Proglas s udělením Ceny Za krásu slova. * Rozhovor s pořadatelem festivalu Pavlem Aligátorem Nenkovským uvedeme v pořadu Jak se vám líbí 2. srpna od 19.15. * Chystáte se na Mohelnický dostavník? Pište do diskuse pod článkem.

Mohelnický dostavník začne jako tradičně recitálem na hradě Bouzově ve čtvrtek 26. srpna. Představí se zde skupina Žalman & spol. a vroli předskokana ostravská formace Acoustic Irish. K Dostavníku však patří také koncert v kostele v nedalekých Lošticích, tentokrát (27. srpna večer) s brněnskou skupinou Svítání.

Program na hlavní scéně v městských sadech v Mohelnici začne v pátek 27. srpna v 16 hodin soutěží kapel. O ceny poroty a diváků se utkají například Kapky, Švédova trojka, Galerie, Hluboké nedorozumění, Dobrá poloha a další. Po soutěži bude pódium patřit skupinám Jarret a Poutníci a pravidelné soutěži neprofesionálních filmů.

V sobotu 28. srpna dopoledne zahrají na náměstí Svobody v Mohelnici skupiny Tuláci, Chrpa, Věneband a NaBoSo. V tutéž dobu budou na hlavním pódiu představovat svá nová alba skupiny Špunt a Dobrá poloha, dále vystoupí Cop a Marien. Odpolední a večerní Galapřehlídka bude patřit jménům jako Věra Martinobvá, Nezmaři a Miki Ryvola, Quanti minoris, Frýda & Company, Sanyland (SR), Stonehenge (PL), Pozdní sběr, Bluegate, Žalman & spol. a Navostro.

Sobotní večer zakončí country bál se skupinami Twisted Timber a Drops a zpívání u ohně, spojené letos s křesťanským potlachem.

K Mohelnickému dostavníku patří i nedělní katolická mše přímo ve festivalovém areálu, letos s rytmickým doprovodem folkové skupiny Hrnek. Na mši naváže v neděli 29. srpna na hlavním pódiu Scéna Radia Proglas se skupinami Nevermore & Kosmonaut, Zhasni a Pavlína Jíšová a přátelé. Tečku za 36. Mohelnickým dostavníkem udělají Rangers, kteří slaví 45 let své existence.

Kdo neznáte stránky festivalu - zde jsou:

www.mohelnickydostavnik.cz

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010