Poslouchat country znamená žít country . . .

Miniprojekt o vokálních skupinách, již koncem tohoto týdne na Proglasu

09.04.2012 12:46

Na konec tohoto týdne chystá Radio Proglas minisérii rozhovorů s českými vokálními kapelami a to DNA, Black Uganda Choir a Zastaveníčko, kterým je vedle společných prvků v repertoáru především společné zpívání A cappella (jako v kapli), nebo-li zpívání bez doprovodu hudebních nástrojů. Lidský hlas byl a je vždy považován za nejhezčí hudební nástroj, umí-li se správně používat, souznění několika hlasů secvičených do společného projevu je vždy hudební zážitek.

Ve čtvrtek 12. dubna od 19.15 budou hosty ve vysílání členové brněnské skupiny DNA – Dej Nám Akord, která nedávno vydala album spirituálů a afrických písní Black & Black.

Skupina začínala s krásnými a energií nabitými černošskými spirituály, kterým zůstala stále věrná. Kromě nich má v repertoáru ale i celou řadu českých a černošských lidových písniček, akapelové úpravy jazzových skladeb a přes vánoční pořady s koledami se dostali i ke klasickým sborovým skladbám. Nicméně základ repertoáru tvoří stále černošské spirituály a snaha přinášet v písních radost a pohlazení.

Druhý soubor Black Uganda Choir představí své nové CD Jedna vedle druhé v pátek 13. dubna od 19.15. Jedná se o smíšené vokálně-instrumentální sdružení, které se baví nejen zpíváním. Návštěva jejich webových stránek je řada překvapení, které byste asi nečekali – doporučuji nejen k poslechu, ale i k přečtení.

A rozhovor redaktorky Radky Rozkovcové se skupinou Zastaveníčko z Litvínova (Zastave níčko je komorní seskupení, které má průměrně 12 členů, a to ve věku od 21 do 34 let. Skupina vznikla v roce 1996, v současnosti z původní sestavy zbyli jen dva zpěváci. Zpočátku se Zastaveníčko věnovalo zpěvu spirituálů, v současnosti se kloní více k jazzu a populární hudbě) si můžete naladit v sobotu 14. dubna v 15 h.

Pokud se zalogujete na stránky jednotlivých uskupení, dočtete se mnoho zajímavého a Proglas Vám nabízí miniportréty těchto skupin. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010